Julen nærmer sig med hastige skridt. Der betyder mange lækkerier til smagsløgene, men hvad med maven? Den får en helt særlig gave fra os. Vi fylder dig simpelthen op med grøntsager, så du får masser af fibre. Det skal nok få fordøjelsen og energiniveauet helt i top.
Grønkål er en af vinterens sundeste grøntsager, så den serverer vi mandag i en superlækker salat med æbler, avocado, granatæbler og mandler. Servér den til et stykke ovnbagt laks eller kylling.
Tirsdag får du varmen med en fyldig grøntsagssuppe med bl.a. linser, sød kartoffel og grønne bønner, og onsdag er der kyllingebryst med en pastasalat, der bugner af grøn.
Torsdag skal du smage vores skønne blomkålssalat med varmrøget laks, og fredag byder vi på en skøn kylling i karry med masser af grøntsager. Du bestemmer selv, om du serverer fuldkornsris eller fintrevet blomkål til – din mave er vild med begge dele.
Weekend-opskriften er en sund og lækker smoothie med masser af bær. Den er god som modspil til julemaden, og den vil også gøre sig godt i juledagene, hvor I måske har tid til at hygge lidt ekstra om morgenmaden. Orker du ikke lige de dér tre lag i smoothien, så vælg bare det ene.
Velbekomme!
Ugens tip
5 tips til sund julefrokost
Spis en sund morgenmad, inden du tager til julefrokost, fx en portion havregryn med bær eller frugt i tern.
Vælg fisk frem for kød. Er der sild, laks og rejer på bordet, er det et sundere valg end de mange retter med svinekød.
Sæt en salat på bordet. Selv om det måske ikke lige følger tradition, kan der sagtens være en god salat eller to på julefrokostbordet. Grønkålssalaten fra denne uges madplan er virkelig velegnet.
Mærk efter, når du er ved at være mæt, og undlad så som ren refleks at tage mere fra de fade, der sendes rundt.
Drik godt med vand. Så drikker du mindre alkohol, og hjælper fordøjelsen af de ofte fede retter på vej.
I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen
Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.