Grøntsagssuppe med linser

30 minutter
555 kcal

Grøntsagssuppe med linser - en nem og hurtig opskrift til hverdagsaftener. Suppen er rig på grøntsager, mavevenlige kostfibre og smager fantastisk. Jamen selv tak!

Grøntsagssuppe med linser

GRØNTSAGSSUPPE – der fylder tallerkenen med grøntsager.

© wichmann+bendtsen

Grøntsagssuppe med linser

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 porre
  • 1 gulerod
  • 150 g sød kartoffel
  • 150 g knoldselleri
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 2 spsk. tomatpuré
  • ½ liter grøntsagsbouillon
  • 100 g grønne bønner, fra frost
  • 100 g majs, fra frost
  • 1 ds. grønne linser
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 2 skiv. groft brød

Sådan gør du

  • Skær alle grøntsagerne fint, og put dem i en gryde med de øvrige ingredienser, bortset fra basilikum og brød.
  • Bring suppen i kog, og lad simre under låg i cirka 25 min., til grøntsagerne er møre.
  • Servér med lidt frisk basili - kum og evt. ristet brød.

TIP! Du kan fyre snart sagt alle slags grøntsager i denne suppe, så har du nogle andre end dem, der står i ingredienslisten, så brug dem endelig.