Blomkålspizza med kikærter og syltede rødløg

30 minutter
591 kcal

Blomkål kan købes hele året og er et genialt alternativ til mel i den hjemmelavede pizzabund. Top den med kikærter og syltede rødløg for en sundere og anderledes pizzaoplevelse.

Kukkakaalipitsaa

Blomkålspizza med kikærter og syltede rødløg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Pizzabund:

  • ½ blomkål
  • 2 æg
  • 25 g gedeost
  • 2 spsk. loppefrøskaller
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Kikærter og dressing:

  • 2 spsk. akaciehonning
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 4 tsk. grov sennep
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 1 ds. kikærter
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. græsk yoghurt, 2 % fedt

Fyld:

  • ½ avocado
  • 25 g gedeost
  • 75 g spinat
  • 4 spsk. syltede rødløg
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du blomkålspizza med kikærter og syltede rødløg:

  • Forvarm ovnen til 200 gr. varmluft.
  • Skær blomkålen ud i grove stykker, og blend dem. Tilsæt æg, gedeost, loppefrøskaller, salt og peber, og blend, til du har en jævn pizzadej.
  • Lad hvile i 5-10 min., og fordel herefter jævnt på en bageplade med bagepapir.
  • Rør akaciehonning, olie, sennep, salt og peber godt sammen. Hæld halvdelen over de drænede kikærter. Put dem i et ildfast fad, og bag i ca. 25 min. sammen med blomkålspizzabunden.
  • Lav dressing ved at røre den sidste halvdel af marinaden sammen med citronsaft og græsk yoghurt.
  • Skær avocado og gede ost i passende stykker. Fordel spinat, avocado, gedeost, syltede rødløg, de bagte kikærter og dressing ud over den færdigbagte blomkålsbund, og servér med lidt peber.

Tjek verdens nemmeste opskrift på syltede rødløg her