Blomkål kan købes hele året og er et genialt alternativ til mel i den hjemmelavede pizzabund. Top den med kikærter og syltede rødløg for en sundere og anderledes pizzaoplevelse.
Sådan laver du blomkålspizza med kikærter og syltede rødløg:
Forvarm ovnen til 200 gr. varmluft.
Skær blomkålen ud i grove stykker, og blend dem. Tilsæt æg, gedeost, loppefrøskaller, salt og peber, og blend, til du har en jævn pizzadej.
Lad hvile i 5-10 min., og fordel herefter jævnt på en bageplade med bagepapir.
Rør akaciehonning, olie, sennep, salt og peber godt sammen. Hæld halvdelen over de drænede kikærter. Put dem i et ildfast fad, og bag i ca. 25 min. sammen med blomkålspizzabunden.
Lav dressing ved at røre den sidste halvdel af marinaden sammen med citronsaft og græsk yoghurt.
Skær avocado og gede ost i passende stykker. Fordel spinat, avocado, gedeost, syltede rødløg, de bagte kikærter og dressing ud over den færdigbagte blomkålsbund, og servér med lidt peber.