Blomkålspizza
© wichmann+bendtsen

Blomkålspizza med kikærter og syltede rødløg

Blomkål kan købes hele året og er et genialt alternativ til mel i den hjemmelavede pizzabund. Top den med kikærter og syltede rødløg for en sundere og anderledes pizzaoplevelse.

16. februar 2021 af Signe Moesby Leth

Blomkålspizza med kikærter og syltede rødløg

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Tid i alt: 30 minutter

INGREDIENSER

Pizzabund:

½ blomkål

2 æg

25 g gedeost

2 spsk. loppefrøskaller

Havsalt

Sort peber, friskkværnet

Kikærter og dressing:

2 spsk. akaciehonning

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

4 tsk. grov sennep

Havsalt

Sort peber, friskkværnet

1 dåse kikærter

1 spsk. citronsaft

1 spsk. græsk yoghurt, 2 % fedt

Fyld:

½ avocado

25 g gedeost

75 g spinat

4 spsk. syltede rødløg

Sort peber, friskkværnet

Sådan laver du blomkålspizza med kikærter og syltede rødløg:

  • Forvarm ovnen til 200 gr. varmluft. 
  • Skær blomkålen ud i grove stykker, og blend dem. Tilsæt æg, gedeost, loppefrøskaller, salt og peber, og blend, til du har en jævn pizzadej. 
  • Lad hvile i 5-10 min., og fordel herefter jævnt på en bageplade med bagepapir. 
  • Rør akaciehonning, olie, sennep, salt og peber godt sammen. Hæld halvdelen over de drænede kikærter. Put dem i et ildfast fad, og bag i ca. 25 min. sammen med pizzabunden. 
  • Lav dressing ved at røre den sidste halvdel af marinaden sammen med citronsaft og græsk yoghurt. 
  • Skær avocado og gede ost i passende stykker. Fordel spinat, avocado, gedeost, syltede rødløg, de bagte kikærter og dressing ud over den færdigbagte blomkålsbund, og servér med lidt peber.

Tjek verdens nemmeste opskrift på syltede rødløg her

Næringsindhold pr. person i blomkålspizza:

Energi: 591 kcal

Protein: 24 g

Fedt: 30 g

Kulhydrat: 67 g

Kostfibre: 18 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: