Blomkålspizza med kikærter og syltede rødløg
2 personer
TIDSFORBRUG
Forberedelsestid: 5 minutter
Tilberedningstid: 25 minutter
Tid i alt: 30 minutter
INGREDIENSER
Pizzabund:
½ blomkål
2 æg
25 g gedeost
2 spsk. loppefrøskaller
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
Kikærter og dressing:
2 spsk. akaciehonning
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
4 tsk. grov sennep
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
1 dåse kikærter
1 spsk. citronsaft
1 spsk. græsk yoghurt, 2 % fedt
Fyld:
½ avocado
25 g gedeost
75 g spinat
4 spsk. syltede rødløg
Sort peber, friskkværnet
Sådan laver du blomkålspizza med kikærter og syltede rødløg:
- Forvarm ovnen til 200 gr. varmluft.
- Skær blomkålen ud i grove stykker, og blend dem. Tilsæt æg, gedeost, loppefrøskaller, salt og peber, og blend, til du har en jævn pizzadej.
- Lad hvile i 5-10 min., og fordel herefter jævnt på en bageplade med bagepapir.
- Rør akaciehonning, olie, sennep, salt og peber godt sammen. Hæld halvdelen over de drænede kikærter. Put dem i et ildfast fad, og bag i ca. 25 min. sammen med pizzabunden.
- Lav dressing ved at røre den sidste halvdel af marinaden sammen med citronsaft og græsk yoghurt.
- Skær avocado og gede ost i passende stykker. Fordel spinat, avocado, gedeost, syltede rødløg, de bagte kikærter og dressing ud over den færdigbagte blomkålsbund, og servér med lidt peber.
Næringsindhold pr. person i blomkålspizza:
Energi: 591 kcal
Protein: 24 g
Fedt: 30 g
Kulhydrat: 67 g
Kostfibre: 18 g