Din krop elsker fuldkorn, og heldigvis er det nemt at flette flere af de supersunde kornprodukter ind i din kost.
Vi har en rigtig god nyhed til dig. Det er faktisk ret nemt at få godt med fuldkorn. Du skal bare gå efter de grove varianter hver gang, du køber brød, morgenmadsprodukter, pasta, ris, bulgur, tortillas og nudler.
Fuldkornsprodukter er lavet på hele korn, og vælger du dem frem for deres hvide fætre, får du både vitaminer, mineraler og kostfibre med i købet. Fuldkorn styrker din fordøjelse, mætter bedre og er med til at forebygge blandt andet hjerte-kar-sygdomme, type 2-diabetes og forskellige typer kræft. Ikke dårligt!
Ugens madplan er derfor fuld af fuldkorn. Glæd dig fx til fuldkornstortilla med mexikrydret kylling og tomatsalsa, fuldkornspasta med laks, spinat og ærter samt poke bowl med tigerrejer og brune ris.
Weekendopskriften, en superflot jordbær-vaffel-lagkage, har vi også hældt fuldkorn i – i form af havregryn og fuldkornshvedemel. Den skal nok vække begejstring.
Velbekomme!
Ugens tip
Det anbefales, at du spiser mindst 90 g fuldkorn om dagen.
90 gram fuldkorn svarer fx til:
En portion havregryn, en skive fuldkornsrugbrød og en lille portion fuldkornspasta.
Et fuldkornspitabrød, en portion fuldkornsris og to stykker fuldkornsknækbrød.
En skive lyst fuldkornstoastbrød, to skiver fuldkornsrugbrød og en lille portion fuldkornspasta.
Kilder: Fødevarestyrelsen og Fuldkornspartnerskabet
I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen
Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.