Det kan være svært at komme i gang igen med hverdagens mange opgaver efter en lang ferie. Forhåbentlig kan vores madplan gøre det lidt lettere for dig.
I denne uge har vi håndplukket en række nemme opskrifter, der maks. tager 20 minutter at lave.
Generelt er salater en hurtig løsning, fordi de fleste ingredienser ikke skal varmebehandles, men blot snittes. Det gælder fx mandagens spidskålssalat med blåbær og feta, som du kan have klar på et kvarter.
Har du børn, er der sikkert jubel rundt om bordet tirsdag, når du smækker gryden med svensk pølseret på bordet. Vores version er lidt sundere, men det er der ingen, der opdager. Har du en rest kogte grøntsager, tager retten ingen tid at lave.
Wokretter og retter med fisk er også gode bud på nem hverdagsmad. Det kan du glæde dig til onsdag og torsdag, hvor vi byder på henholdsvis wokret med oksekød samt tacos med grillet laks, avocado og rødkål.
I weekenden må det hele også gerne være lidt nemt. Vi foreslår, at du prøver vores luftige skyrboller, der kun tager 5 minutter at røre sammen. Dejen skal ikke hæve, men direkte i ovnen, og imens kan du så lige vågne under bruseren – eller måske endda nå en frisk, lille løbetur.
Velbekomme!
Ugens tip
8 tips, der gør køkkentjansen lidt nemmere
Brug tortillaer som pizzabunde.
Køb færdigsnittet salat og kål.
Brug frosne grøntsager – nemt og lige så sundt.
Køb frisk pasta – det skal blot koge i 2 min.
Brug mikroovnen – den er lynhurtig til at dampe fisk og grøntsager.
Hav en ugentlig dag med rugbrødsmadder eller rester på menuen.
Lav store portioner, så du har mad til to dage – eller til fryseren.
Ryd op løbende, mens du laver mad. Det sparer dig for tid efter middagen.
I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen
Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.