De er superflotte – både i vindueskarmen og på din mad, de dufter tilmed skønt, indeholder et væld af sunde stoffer og giver masser af smag.
Bruger du som regel kun krydderurter som pynt, skulle du prøve at være lidt mere rundhåndet med de grønne godter, for de kan meget andet end at se lækre ud. Krydderurter kan tilføre dine retter en ren eksplosion af smag, farve og duft, og mens du nyder maden, kan du også glæde dig over en række sunde bonuseffekter.
Når du bruger masser af krydderurter, behøver du nemlig ikke at salte maden ret meget, hvilket dit hjerte, kredsløb og blodtryk vil sætte stor pris på. Desuden rummer mange krydderurter godt med antioxidanter samt æteriske olier, der kan virke bakteriedræbende.
I ugens madplan har vi været rundhåndede med grønne krydderurter alle fem dage. Du kan fx glæde dig til chicken tikka masala – en ret, der bugner af koriander. Eller hvad med vores lækre vegetarfrikadeller, hvor der er godt med persille i såvel deller, som perlebygsalat og den hjemmelavede pesto.
Fredag er der hjemmelavet pita-kebab med salat, bredbladet persille og dressing på menuen – et sikkert familiehit.
Kender du overnight oats? Altså den kolde grød med havregryn og chiafrø, som står og trækker natten over i køleskabet. Prøv vores version af overnight oats er med græsk yoghurt, blåbær og nødder. Supersundt, megalækkert og så nemt, at du også sagtens kan nyde den som hverdagsmorgenmad.
Velbekomme!
Ugens tip
Giv dine kartofler et pift Prøv at komme lidt krydderurter i vandet, næste gang du koger kartofler – det giver en skøn, sommerlig smag. Især løvstikke og dild er meget velegnede her.
I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen
Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.