Wok med oksekød i strimler, nudler og grøntsager

20 minutter
466 kcal

Nem og lækker opskrift på wok med oksekød i strimler og nudler. Kaloriefattig, proteinrig og fyldt med grøntsager.

Wok med okse, nudler og grøntsager

WOK MED OKSE OG NUDLER – Wokmad er en hurtig, lækker og supernem måde at få en hel masse
grøntsager på.

© wichmann+bendtsen

Wok med oksekød i strimler, nudler og grøntsager

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 200 g gulerod
  • 250 g broccoli
  • 125 g sukkerærter
  • 50 g fuldkornsnudler
  • Lidt ekstra jomfruolivenolie
  • 250 g oksekød
  • ½ frisk chili

Basissovs

  • ½ dl sojasovs
  • 2 spsk. sukker
  • ¼ dl limesaft
  • ¼ dl vand
  • Evt. lidt frisk eller tørret chili

Sådan gør du

  • Skær gulerødderne i tynde strimler, og sukkerærterne i halve på langs. Del broccoli i små buketter.
  • Kom nudlerne i en skål, overhæld dem med kogende vand, og lad dem trække nogle min., til de er bløde. Hæld vandet fra.
  • Varm en wok op med lidt olie. Skær oksekød i strimler, og steg dem sammen med finthakket chili i 4-5 min.
  • Kom grøntsagerne i wokken, og giv det hele yderligere 3-4 min. Tilsæt halvdelen af sovsen og nudlerne.
  • Top evt. med lidt frisk chili, og servér wokretten med resten af sovsen.

Basissovs

Chili, lime, sukker og soja – ryst sammen, og du har alle grundsmagene til en smagsfest.

Basissovsen kan varieres med fx revet ingefær, hvidløg eller friske urter, hvis du har det på lager. Men den er også rigtig fin, lige som den er.

TIP! Langt det meste kød kan bruges i wok, så længe det er egnet til lynstegning, fx kalveschnitzel, kalkunflet, mørbrad, inderlår eller roastbeef.

TIP! Vil du have din wok mere spicy? Så behold kernerne i chilien.

TIP! Har du ingen wok, kan du bruge en stor sautérpande.


Newsletter background