Sunde kyllingefrikadeller med spidskålssalat og groft brød

20 minutter
611 kcal

Frikadeller kan laves på mange måder. Denne er af kylling og serveres med en lækker spidskålssalat og groft brød.

Sunde kyllingefrikadeller med spidskålssalat og groft brød

STJERNEGODE – saftige og sprøde kyllingefrikadeller med masser af god smag.

© wichmann+bendtsen

Sunde kyllingefrikadeller med spidskålssalat og groft brød

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 fed hvidløg
  • ½ løg
  • 1 gulerod
  • 200 g hakket kyllingekød, 6 %
  • 1 tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ dl mælk
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie

Spidskålssalat:

  • 350 g spidskål
  • ½ æble
  • 1 håndfuld mandler
  • 150 g ærter
  • 100 g granatæblekerner
  • ½ citron, saften
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 skiv. groft brød

Sådan gør du det

  • Hak hvidløg og løg meget fint, og riv guleroden.
  • Bland med kyllingekød, salt, peber og mælk.
  • Form 6 deller med en ske, og steg på en varm pande i olien. Ca. 4 min. på hver side.
  • Snit spidskål fint, skær æblet i tern, og hak mandlerne.
  • Vend ærter, spidskål, granatæblekerner, mandler og æble sammen.
  • Kom citronsaft, olie, salt og peber over salaten, og servér til kyllingefrikadellerne sammen med groft brød.

Tip! Kyllingefrikadellerne kan nemt fryses ned, hvis du vil lave ekstra. De skal ikke tøes op, men blot varmes i ovnen direkte fra frost.

Tip! Kan du lide dellerne lidt spicy, så tilsæt endelig mere krydderi eller frisk chili til farsen.


Newsletter background