Så kan du godt finde kelimtæppet, marokkopuden og te-glassene frem, for ugens madplan oser af mellemøstlig stemning. Glæd dig til mad, der ikke er stærk, men har masser af eksotisk smag fra krydderier, grøntsager og urter.
Det marokkanske køkken er et slaraffenland for dig, der er glad for sund mad. Det er fyldt med grøntsager, frugt og krydderier, men til gengæld bruges der ikke så meget rødt kød. Proteinerne hentes i stedet fra kylling og bælgfrugter som linser og kikærter.
Vi indleder ugen med kylling og en lækker salat med gulerødder og perle-couscous.
Tirsdag er det så kikærternes tur – denne gang i en krydret suppe med røde linser og mandler.
Linser er også på menuen dagen efter i en skøn quinoasalat med bagte gulerødder, granatæblekerner og feta.
Torsdag er fiskedag, hvor vi serverer en nem salat med røget laks, sprøde kikærter, avocado, blomkål og peanutdressing.
Vi slutter ugen af med en gang couscous med lam, spinat, tomat og mynte – ret lækkert! Er du ikke til lam, så byt ud med kylling.
Weekendopskriften er denne gang et superlækkert fladbrød med yoghurt og hvidløg.
Det passer perfekt til alle ugens retter, er superlækkert sammen med en god hummus og vil også være et hit i madpakken.
Har du lyst, så rund måltiderne af med et glas mynte-te på ægte marokkansk manér. Det får dig i den helt rette stemning.
Velbekomme!