Marokkansk quinoasalat med bagte gulerødder

30 minutter
407 kcal

Vi har kælet og kredset Vi har kælet og kræset for denne lækre quinoasalat, så du kan få den i en både smuk og sund udgave. Lad magien begynde...

Marokkansk quinoasalat med bagte gulerødder

FLOT OG LÆKKER SALAT – til en nem og hurtig aftensmad!

© wichmann+bendtsen

Marokkansk quinoasalat med bagte gulerødder

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 250 g gulerødder
  • ½ rødløg
  • ½ æble
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. spidskommen
  • ¼ tsk. kanel
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ dl quinoa
  • ½ ds. grønne linser
  • ½ granatæble, kernerne
  • 37 g feta
  • ½ håndfuld bredbladet persille

Dressing:

  • 1½ spsk. lys tahin
  • ½ dl vand
  • ½ lille citron, saften
  • ½ tsk. akaciehonning
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200 gr.
  • Skær gulerødder, æble og rødløg i mundrette stykker, og vend i olivenolien. Fordél på en bageplade med bagepapir, og drys det med krydderier.
  • Bag i ca. 20 min., eller til gulerødderne er møre, men stadig har en lille smule bid.
  • Kog quinoa i henhold til emballagen, og pisk ingredienserne til dressingen sammen.
  • Anret de bagte grøntsager på et fad sammen med quinoa, linser, smuldret feta, granatæblekerner, grofthakket persille og dressing.

TIP! Du kan sagtens lave salaten på forhånd. Den bliver kun bedre af at stå og trække lidt.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background