Marokkansk quinoasalat med bagte gulerødder

30 minutter
407 kcal

Vi har kælet og kredset Vi har kælet og kræset for denne lækre quinoasalat, så du kan få den i en både smuk og sund udgave. Lad magien begynde...

Marokkansk quinoasalat med linser

FLOT OG LÆKKER SALAT – til en nem og hurtig aftensmad!

© wichmann+bendtsen

Marokkansk quinoasalat med bagte gulerødder

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 250 g gulerødder
  • ½ rødløg
  • ½ æble
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ tsk. spidskommen
  • ¼ tsk. kanel
  • ¼ tsk. cayennepeber
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • ½ dl quinoa
  • ½ ds. grønne linser
  • ½ granatæble, kernerne
  • 37 g feta
  • ½ håndfuld bredbladet persille

Dressing:

  • 1½ spsk. lys tahin
  • ½ dl vand
  • ½ lille citron, saften
  • ½ tsk. akaciehonning
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 200 gr.
  • Skær gulerødder, æble og rødløg i mundrette stykker, og vend i olivenolien. Fordél på en bageplade med bagepapir, og drys det med krydderier.
  • Bag i ca. 20 min., eller til gulerødderne er møre, men stadig har en lille smule bid.
  • Kog quinoa i henhold til emballagen, og pisk ingredienserne til dressingen sammen.
  • Anret de bagte grøntsager på et fad sammen med quinoa, linser, smuldret feta, granatæblekerner, grofthakket persille og dressing.

TIP! Du kan sagtens lave salaten på forhånd. Den bliver kun bedre af at stå og trække lidt.

Læs også: Derfor skal du spise quinoa