Couscous med lam, spinat, gulerødder og tomat

25 minutter
501 kcal

Prøv I FORMs lækre opskrift på couscous med lam, spinat, gulerødder og tomat. En perfekt ret til alle hverdagens travle dage!

Couscous med lam, spinat, gulerødder og tomat

LÆKKER AFTENSMAD – på ingen tid!

© wichmann+bedntsen

Couscous med lam, spinat, gulerødder og tomat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 125 g lammemørbrad
  • ¼ løg
  • 1 gulerod
  • 1 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 lille knold gurkemejerod
  • 2 dl kyllinge- eller grøntsagsbouillon
  • 1 tørret chili
  • 1 tsk. kanel
  • ½ appelsin, saften
  • 60 g fuldkornscouscous
  • 3 cherrytomater
  • 50 g spæd spinat
  • 1 stilk mynte
  • 1 spsk. rosiner
  • 5 mandler

Sådan gør du

  • Dup kødet med køkkenrulle, og skær det i mundrette stykker.
  • Skær løg i tern, og gulerod i skiver.
  • Steg løgene blanke i olie i en gryde, og kom gulerødder ved.
  • Riv gurkemejen – du skal ca. bruge en halv tsk. i revet tilstand – og kom også den ned i gryden.
  • Spæd med bouillon, og kom chili og kanel ved. Pres appelsinen, og hæld saften i gryden. Lad retten simre i ca. 10 min.
  • Kom couscous ved, og vend godt. Hold retten fugtig med mere bouillon, hvis den mangler væske. Couscoussen er tilberedt efter nogle minutter.
  • Vend halverede tomater, spinat, mynteblade, rosiner og let ristede mandler i retten lige inden servering.

TIP! Er du ikke vild med lam, kan du sagtens bruge oksekød eller kylling i retten.