Når solen skinner, vil vi ud og nyde det gode vejr – gerne med en madkurv under armen.
Vi har derfor fyldt ugens madplan med sunde og lækre retter, der er nemme at tage med på tur – uanset om udflugten går til stranden, skoven eller blot ud på et tæppe i haven eller den lokale park.
Er vejrguderne ikke med os, eller skal du af andre grunde ikke ud på tur, så smager ugens seks retter heldigvis lige så godt derhjemme.
I madkurven kunne der fx være pitabrød med tunsalat og æg, eller praktiske tunfrikadeller med gnavegrønt, der let kan spises med fingrene. Overvej at vente med at komme fyldet i pitabrødene, til I er fremme – men lun gerne brødene hjemmefra. Ellers er de svære at åbne.
Du får også opskriften på en mættende pastasalat med kylling, fuldkornspasta, ærter, feta og syltede rødløg. Knap så mættende er de vegetariske samosaer. De er gode i en madkurv, men skal de udgøre din aftensmad, anbefaler vi, at du napper et par stykker og spiser fx en god kålsalat til .
Ugens weekend-opskrift er en skøn broccolitærte, der er god såvel på middagsbordet,som i picnickurven og madpakken. Og så vil vi da heller ikke undlade at give dig et praj om vores lækre kartoffelsalat med både ærter, feta og pinjekerner – mums!
Tag maden med i en køletaske, så den holder sig frisk. Er I på tur i længere tid, kan køletasken formentlig ikke holde maden kølig hele dagen. Indstil dig derfor på, at den mad, der ikke spises på turen, skal smides ud. Prøv at være realistisk med mængderne, så I undgår madspild.
3 TO-GO-TIPS:
- Pak køletasken med frosne køleelementer i bund og top. Undgå, at de ikke rører direkte ved madvarer, der kan få frostskader.
- Sørg for, at madvarerne, som du pakker ned, er kolde.
- Stil tasken så køligt som muligt; i skyggen, eller i træk og evt. med et fugtigt klæde over.
Velbekomme!