Broccolitærte med kylling og salat med jordbær

1 time
472 kcal

Du må give køb på baconen men ikke på velsmagen i denne überskønne og sunde broccolitærte. Ringer du, når du har den klar?

Broccolitærte med kylling og salat med jordbær

Du må give køb på baconen men ikke på velsmagen i denne überskønne og sunde broccolitærte. Ringer du, når du har den klar?

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 25 g smør
  • 50 g hvedemel
  • 30 g grahamsmel
  • ⅓ dl koldt vand
  • ½ tsk. havsalt

Fyld

  • 150 g kyllingebryst
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 125 g broccoli
  • æg
  • 1 dl mælk
  • ½ tsk. havsalt
  • Lidt sort peber, friskkværnet

Pynt

  • ¼ rødløg
  • frisk timian

Salat

  • 25 g rucola
  • 75 g jordbær
  • 50 g asparges
  • ¼ agurk

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 180 gr.
  • Smuldr smørret med mel. Tilsæt vand og salt. Saml tærtedejen uden at ælte.
  • Rul ud, og kom i tærteform (ca. 22 cm i diameter).
  • Prik bunden med en gaffel, så dejen ikke hæver op i ovnen. Forbag 15 min.
  • Skær kylling i tern, og steg på en varm pande i olie i 5 min. Del broccoli i små buketter.
  • Bland æg, mælk, salt og peber sammen.
  • Kom broccoli og kylling på den forbagte tærtebund, hæld æggemassen over, og bag i yderligere 40 min. Top evt. med tynde skiver af rødløg og frisk timian.
  • Anret rucola på et fad. Skær jordbær i kvarter, og asparges i små stykker. Skær strimler af agurk med en tyndskræller, og anret på rucolaen. Kom lidt olivenolie og limesaft over.
  • Servér salaten til tærten.

TIP: Tærten er også supergod kold, fx i madpakken. Den kan sagtens holde sig et par dage på køl.

I FORM 13/2021