Vegetar samosa med raita-dip

30 minutter
186 kcal

Du kan sagtens selv lave dine egne samosas ud af en pakke tortillas og noget lækkert grøntsagsfyld.

Samosas på sort fad med koriander drysset oven på

SAMOSAS – Vidste du, at du kan trylle tortillas om til skønne grøntsags samosas. Prøv også opskriften på raita dip.

© wichmann+bendtsen

Vegetar-samosaer med raitadip

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

Fyld:

  • ¼ ds. kikærter
  • ¼ kartoffel
  • ¼ gulerod
  • ¼ lille løg
  • ¼ spsk. ingefær
  • ¼ fed hvidløg
  • ¼ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ dl vand
  • ⅓ tsk. garam masala
  • ¼ tsk. spidskommen
  • ¼ tsk. chiliflager
  • ¼ tsk. koriander
  • ¼ dl frosne ærter
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Samosaer:

  • 1 fuldkornstortillaer
  • ¼ spsk. mel
  • Lidt vand
  • ¼ spsk. ekstra jomfruolivenolie

Raitadip:

  • agurk
  • ¼ lille forårsløg
  • ½ spsk. koriander, frisk
  • ½ dl yoghurt naturel
  • ¼ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ¼ spsk. citronsaft
  • ¼ tsk. spidskommen
  • ¼ tsk. havsalt

Sådan gør du

  • Dræn og skyl kikærterne. Hak kikærter samt kartoffel, gulerod, løg og ingefær fint. Put dem og knust hvidløg i en gryde med olie, og svits i 5 min.
  • Tilsæt vand, krydderier og frosne ærter, og lad simre i 15 min. Smag til med salt og peber.
  • Befri agurken for kerner, og riv resten fint. Hak forårsløg og koriander fint. Kom i en skål sammen med agurk, og rør sammen med yoghurt, olie, citronsaft og spidskommen og salt.
  • Skær fuldkornstortillaer over på midten. Rør mel sammen med vand, til du har en tyk, klæbrig masse.
  • Fordel samosafyldet, så det placeres i midten af hver af de halve tortillaer, fold til små trekanter, og brug melmassen til at “lime” dem sammen med. Pensl med olivenolie, og steg samosaerne på panden ved høj varme i et par min. på hver side, eller til de er sprøde.
  • Servér de lune samosaer med raitadip.

Newsletter background