Højsæsonen for bær er skudt i gang – hurraaa – for hvem kan stå for de søde, solmodne mundfulde? Ingen. Og det skal du heller ikke. For udover at smage fortrinligt, gør du nemlig din sundhed en stor tjeneste, hvis du hver dag sørger for at få et par håndfulde indenbords.
Bær er nemlig spækket med vitaminer, mineraler, kostfibre og antioxidanter i en grad, som kun de færreste andre frugter og grøntsager kan hamle op med.
Det kan bærrene blandt andet takke deres størrelse for. Mange af de sunde stoffer sidder nemlig i skrællen, og bær har mere skræl pr. gram i forhold til andre frugter. Samtidig skræller du ikke bærrene, før du spiser dem, som du kunne finde på at gøre med andet frugt og grønt.
Bær er lækre på din grød eller skyr om morgenen, som en sund snack, eller i smoothies, kager og desserter. Tjek fx weekendens totalt lækre nøddebund med rabarberskum og jordbær.
Men bær kan altså også noget i dine salater. Det får du flere lækre eksempler på i denne uges madplan, fx en skøn salat med quinoa, blåbær, grillet fersken, pinjekerner og feta. Servér salaterne til fx kylling, plantebøf, fisk eller skaldyr – gerne fra grillen. Mere sommerligt bliver det næsten ikke.
Har du lyst til at servere en lille appetizer eller forret inden, så prøv fx vores lækre vietnamesiske forårsruller med kylling, sprøde grøntsager og en spicy jordbærdip. Velbekomme!
Ugens tip
Opbevar dine bær på køl Bær holder sig bedst i køleskabet, hvis du ikke skal spise dem samme dag, men tag dem ud i god tid, inden de skal spises – så bliver smagen og duften mere intens.
I FORMs madplan giver inspiration til hverdagsmenuen
Hver uge serverer vi 5 sunde aftensmads-opskrifter, der er udvalgt efter principperne herunder. Du får også en bonusret til weekenden.