Vietnamesiske forårsruller med kylling, sprøde grøntsager og hjemmelavet dip

40 minutter
193 kcal

Opskrift på ekstremt lækre og ekstremt kaloriefattige forårsruller. Snyd ikke dig selv for vores hjemmelavede dip – en smagseksplosion af jordbær og chili.

foraarsruller

FORÅRSRULLER Pointen med at lægge salatblad på først er, at grøntsagsstavene så ikke så let stikker hul i papiret.

© Betina Hastoft

Vietnamesiske forårsruller med kylling, sprøde grøntsager og hjemmelavet dip

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • ½ kyllingebrystfilet
  • ½ frillicesalat
  • ½ skoleagurk
  • ½ forårsløg
  • ½ peberfrugt
  • 5 sukkerærter
  • ½ håndfuld ærteskud
  • 4 stk. rispapir

Dip:

  • ½ rød chili uden kerner
  • 125 g friske jordbær
  • ¼ lime, saften
  • 1½ spsk. sød chilisauce

Sådan gør du

  • Steg kyllingen, og skær i tynde skiver.
  • Del salaten i mindre stykker, skær agurk, forårsløg og peberfrugt i stave, og halvér sukkerærterne på langs.
  • Blend chili og jordbær sammen, og smag til med limesaft og chilisauce.
  • Læg rispapirsstykkerne et ad gangen i blød i varmt vand et kort øjeblik, og læg på et fugtigt viskestykke.
  • Put lidt salat, en skive kylling, 1/ 8 af grøntsagerne samt ærteskud midt på rispapiret. Fold siderne hen over fyldet, og rul stramt sammen.
  • Fortsæt på samme måde med resten af rispapiret.
  • Halvér rullerne, og servér med chili-jordbær-dip.

TIP Kyllingen kan varieres med rejer, frisk laks eller strimlet tofu.
TIP Husk, at vandet, du dypper rispapiret i skal være varmt (gerne kogende), så papiret bliver dampet. Ryst det godt fri for vand, før du putter fyldet på.