Hvad er det nu for noget pjat? Skal vi have frugt til aftensmad …? Ja, det er faktisk planen. Normalt spiser vi ganske vist frugt som dessert, til morgenmad eller som snack, men deres sød-syrlige smag kan også gøre noget virkelig godt på middagsbordet. Det får du en stribe lækre smagsprøver på her.
Er du ikke vant til at hælde frugt i aftensmaden, er salater et oplagt sted at starte. Bær, melon, ananas og mango passer perfekt i salater til kød, fisk eller skaldyr, mens æbler, appelsiner og granatæblekerner er lækre i en kålsalat med fx grønkål eller rødkål.
I ugens madplan får du tre lækre salater med frugt. Men det bliver ikke kedeligt af den grund.
Den første serverer vi mandag; en skøn salat med fuld knald på farverne i form af en asiatisk kålsalat med bl.a. kylling, mango og en lækker peanutbutter-dressing.
Dagen efter er der igen salat på menuen. Du skal have en sprød spidskålssalat med søde kartofler, æbler, granatæblekerner, rød peber og persillepesto. Mættende og virkelig lækker.
Og så kommer der suppe på bordet. En solgul sag med saftige ferskner, rejer, karry, kokos og chili – ret lækker!
Torsdag er der mere fisk og frugt – laksepakker, der bages i ovnen og serveres med en couscoussalat med spidskål, æble, mynte og honningdressing.
Ugen sluttes af med kylling med pikantost, parmaskinke og pastasalat – måske en kommende fredagsfavorit?
I weekenden er der udsigt til mere frugt – en nem og lækker rabarbercrumble med havregryn, mandler og ricottacreme.
Har du appetit på mere, kan du overveje også at forkæle familien med frugt til morgenmad i form af de lækreste bananpandekager med bær på toppen.
Velbekomme!