Nem rabarbercrumble med havregryn og ricottacreme

30 minutter
502 kcal

Lækker og supernem opskrift på fiberrig rabarbercrumble med havregryn og mandler. Den perfekte afslutning på sommerfesten eller en forårsaften på terassen.

rabarbercrumble

CRUMBLE – Vil du spare kalorier, så skift ricotta ud med yoghurt eller skyr

© Betina Hastoft

Nem rabarbercrumble med havregryn og ricottacreme

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 200 g rabarber
  • 65 g sukker
  • ¼ stang vanilje
  • ½ tsk. majsstivelse
  • 40 g hvedemel
  • 20 g havregryn
  • 15 g mandler
  • 25 g smør

Creme

  • 100 g ricotta
  • ¼ stang vanilje
  • 1 spsk. flormelis

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 210 gr.
  • Snit rabarberne i mindre stykker, og bland med 90 g sukker, vaniljekorn og majsstivelse. Kom i et stort ovnfast fad eller 4 små skåle.
  • Hak mandler, og bland med hvedemel, havregryn og resten af sukkeret. Smuldr smørret i blandingen.
  • Kom crumblen hen over rabarberne, og bag i ca. 15 min., til overfladen er gylden og sprød.
  • Pisk ricotta, vaniljekorn og flormelis til en luftig creme, og nyd den til den lune crumble.

TIP Du kan forberede alle elementer på forhånd, så du kun lige skal fordele crumblen ud over rabarberne inden bagning.
TIP Du kan pynte med friske mynteblade eller spiselige blomster, ligesom du kan servere is til i stedet for ricottacreme, hvis du er mere til det.