¼
spsk.
frysetørret rødbedepulver eller mørkt kakaopulver
Sådan laver du rødbede-kugler med chokolade
Skræl rødbederne, pak dem ind i stanniol, og bag dem i ovnen ved 180 grader, til de er møre.
Blend rødbederne til puré, og stil den til side.
Smelt chokolade i en kasserolle ved lav til medium varme, og tilsæt derefter akaciehonning og kokosmælk. Du skal bruge den tykke del af kokosmælken. Hvis du sætter dåsen på køl natten over, så er det let at grave den tykke del ud næste dag.
Rør rødbedepuré og chokoladeblandingen grundigt sammen. Stil det herefter på køl i en halv times tid, til blandingen er blevet fast i konsistensen og er til at arbejde med.
Rul 12 små dessertkugler, og top dem med rødbedepulver eller kakao. Opbevar kuglerne på køl indtil servering.
SLIP FOR RØDBEDEFINGRE Rødbedens flotte farve er flottest på rødbeden – ikke på dine fingre! Tag derfor et par engangshandsker på, når du skræller og snitter den. Beskyt evt. dit skærebræt med en frysepose.