konfekt, gulerodskugler
© wichmann+bendtsen

Gulerodskugler

Har du tre gulerødder i overskud? Så prøv disse super lækre og sunde konfekt-kugler.

24. november 2016 af Michelle Kristensen

Gulerodskugler

26 stk.

140 g mandler
150 g fintrevet gulerod
115 g tørrede figner
1/5 tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt kanel
40 g dadler
Topping

Evt. hybenpulver

Her kan du finde flere opskrifter på lækkert og sundt julekonfekt

Sådan laver du gulerodskugler

  • Bag mandlerne i ovnen ved 175 grader varmluft i 15 min., og lad dem køle af. 
  • Kom herefter alle ingredienserne i en food­processor, og kør det sammen til en nogenlunde ensartet masse – der må meget gerne være nogle lidt større stykker mandler tilbage. 
  • Form kuglerne, og drys evt. med hybenpulver.

Det er IKKE en skrøne, at gulerødder er godt for øjnene, se selv her

Næringsindhold pr. kugleEnergi: 47,7 kcal
Protein: 1,3 g 
Fedt: 2,2 g
Kulhydrat: 5,6 g 
Kostfibre: 1,1 g


Hvor meget ved du egentlig om kanel? Bliv klog på krydderiet her

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: