konfekt, choko-mint-kugler
© wichmann+bendtsen

Choko-mint-kugler

Hvem siger, man ikke kan spise konfekt hele året? Disse choko-mint-kugler er perfekte som dessert eller snack - og så er de fyldt med sunde fedtstoffer, mineraler og vitaminer.

24. november 2016 af Michelle Kristensen

Choko-mint-kugler

25 stk

TIDSFORBRUG

Tid i alt: 3,5 timer

INGREDIENSER

Mørk creme:

100 g hasselnødder

1 håndfuld frisk mynte

60 g mørk chokolade, 85 %

125 g dadler

Lys creme

100 g udblødte cashewnødder (se metode nedenfor)

50 g kokosmel

½ spsk. smeltet kokosolie

2 tsk. honning

Topping

Evt. friske mynteblade

Sådan laver du choko-mint-kugler

  • Læg nødderne i koldt vand i minimum 3 timer.
  • Hæld vandet fra, og voila – du har udblødte cashewnødder til dine julekugler!

Mørk creme

  • Kom hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i 10 min., og lad dem køle af.
  • Kom de bagte hasselnødder, mynte og chokolade i en foodprocessor, og kør, til alt er delt i mindre stykker.
  • Tilsæt dadlerne, og kør det hele sammen til en ensartet masse.
  • Skrab cremen over i en skål, og gør foodprocessoren ren.

  • Kør alle ingredienserne til den lyse creme sammen i foodprocessoren.
  • Tag en lille klat fra den lyse creme og en lille klat fra den mørke creme, og rul det sammen til en kugle.
  • Pynt evt. kuglerne med friske mynteblade.

Her kan du finde flere opskrifter på lækkert og sundt julekonfekt

Næringsindhold pr. kugle

Energi: 94,3 kcal

Protein: 1,7 g

Fedt: 6,9 g

Kulhydrat: 6,4 g

Kostfibre: 1 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte laver du mad fra bunden?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: