Choko-mint-kugler

3,5 timer
94,3 kcal

Hvem siger, man ikke kan spise konfekt hele året? Disse choko-mint-kugler er perfekte som dessert eller snack - og så er de fyldt med sunde fedtstoffer, mineraler og vitaminer.

konfekt, choko-mint-kugler

Choko-mint-kugler

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk

Mørk creme:

  • 8 g hasselnødder
  • ¼ håndfuld frisk mynte
  • 4¾ g mørk chokolade, 85 %
  • 10 g dadler

Lys creme

  • 8 g udblødte cashewnødder (se metode nedenfor)
  • 4 g kokosmel
  • ¼ spsk. smeltet kokosolie
  • ¼ tsk. honning

Topping

  • Evt. friske mynteblade

Sådan laver du choko-mint-kugler

  • Læg nødderne i koldt vand i minimum 3 timer.
  • Hæld vandet fra, og voila – du har udblødte cashewnødder til dine julekugler!

Mørk creme

  • Kom hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i 10 min., og lad dem køle af.
  • Kom de bagte hasselnødder, mynte og chokolade i en foodprocessor, og kør, til alt er delt i mindre stykker.
  • Tilsæt dadlerne, og kør det hele sammen til en ensartet masse.
  • Skrab cremen over i en skål, og gør foodprocessoren ren.

  • Kør alle ingredienserne til den lyse creme sammen i foodprocessoren.

  • Tag en lille klat fra den lyse creme og en lille klat fra den mørke creme, og rul det sammen til en kugle.
  • Pynt evt. kuglerne med friske mynteblade.

Her kan du finde flere opskrifter på lækkert og sundt julekonfekt