konfekt, choko-mint-kugler
© wichmann+bendtsen

Choko-mint-kugler

Hvem siger, man ikke kan spise konfekt hele året? Disse choko-mint-kugler er perfekte som dessert eller snack - og så er de fyldt med sunde fedtstoffer, mineraler og vitaminer.

24. november 2016 af Michelle Kristensen

Choko-mint-kugler

25 stk.

Mørk creme
100 g hasselnødder
En lille håndfuld frisk mynte
60 g mørk chokolade, 85 %
125 g dadler

Lys creme
100 g udblødte cashewnødder (se metode nedenfor)
50 g kokosmel
½ spsk. smeltet kokosolie
2 tsk. honning

Topping
Evt. friske mynteblade

Sådan laver du choko-mint-kugler

Sådan udbløder du cashewnødder
  • Læg nødderne i koldt vand i minimum 3 timer.
  • Hæld vandet fra, og voila – du har udblødte cashewnødder til dine julekugler!

Mørk creme

  • Kom hasselnødderne i ovnen ved 200 grader i 10 min., og lad dem køle af. 
  • Kom de bagte hasselnødder, mynte og chokolade i en foodprocessor, og kør, til alt er delt i mindre stykker.
  • Tilsæt dadlerne, og kør det hele sammen til en ensartet masse. 
  • Skrab cremen over i en skål, og gør foodprocessoren ren.

Lys creme
  • Kør alle ingredienserne til den lyse creme sammen i foodprocessoren.
Anretning
  • Tag en lille klat fra den lyse creme og en lille klat fra den mørke creme, og rul det sammen til en kugle. 
  • Pynt evt. kuglerne med friske mynteblade.
Næringsindhold pr. kugle
Energi: 94,3 kcal
Protein: 1,7 g
Fedt: 6,9 g

Kulhydrat: 6,4 g
Kostfibre: 1 g

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler