Fuldkornspizza margherita med frisk salat

2 timer
594 kcal

Hvem er ikke pjattet med pizza? Vi har givet den klassiske margherita et sundt tvist.

Täysjyvä-Margherita-pizza
Täysjyvä-Margherita-pizza

Fuldkornspizza margherita med frisk salat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer/ 8 slices

Dej

  • 10 g gær
  • 1½ dl vand
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 80 g grahamsmel
  • 130 g Tipo 00-mel, alternativt manitobamel
  • 1 tsk. havsalt

Tomatsauce:

  • ½ ds. hakkede tomater
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • ½ tsk. sukker
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Topping

  • 50 g mozzarella
  • Frisk basilikum

Salat:

  • 100 g friske bønner
  • 100 g cherrytomater
  • 100 g salat

Sådan gør du:

  • Opløs gæren i vand. Tilsæt olie og mel, og ælt dejen i 5 min. Ælt salt ind i dejen, og kom den i en smurt skål. Lad hæve tildækket og lunt i 1½ time.
  • Blend hakkede tomater, basilikum, sukker, salt og peber.
  • Stil en bageplade i ovnen, og sæt den på 250 gr.
  • Form dejen til en tynd, rund pizzabund. Lav en lille forhøjning rundt langs kanten, og læg bunden på et stykke bagepapir.
  • Fordel tomatsauce og friskrevet ost på bunden, og læg på den varme bageplade. Bag pizzaen i 12 min.
  • Giv bønnerne 1-2 min. i kogende vand, og skyl i koldt vand. Dræn godt, og vend i en skål med halverede tomater og salatblade revet i mundrette stykker.
  • Servér pizzaen med lidt frisk basilikum på toppen og salat on the side.

TIP Du kan også lave dejen dagen før og komme den i køleskabet natten over. Brug i så fald kun 5 g gær.


Newsletter background