Opløs gæren i vand. Tilsæt olie og mel, og ælt dejen i 5 min. Ælt salt ind i dejen, og kom den i en smurt skål. Lad hæve tildækket og lunt i 1½ time.
Blend hakkede tomater, basilikum, sukker, salt og peber.
Stil en bageplade i ovnen, og sæt den på 250 gr.
Form dejen til en tynd, rund pizzabund. Lav en lille forhøjning rundt langs kanten, og læg bunden på et stykke bagepapir.
Fordel tomatsauce og friskrevet ost på bunden, og læg på den varme bageplade. Bag pizzaen i 12 min.
Giv bønnerne 1-2 min. i kogende vand, og skyl i koldt vand. Dræn godt, og vend i en skål med halverede tomater og salatblade revet i mundrette stykker.
Servér pizzaen med lidt frisk basilikum på toppen og salat on the side.
TIP Du kan også lave dejen dagen før og komme den i køleskabet natten over. Brug i så fald kun 5 g gær.