Fuldkornspizza margherita med frisk salat

2 timer
594 kcal

Hvem er ikke pjattet med pizza? Vi har givet den klassiske margherita et sundt tvist.

Fuldkornspizza margherita med frisk salat

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer/ 8 slices

Dej

  • 10 g gær
  • 1½ dl vand
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 80 g grahamsmel
  • 130 g Tipo 00-mel, alternativt manitobamel
  • 1 tsk. havsalt

Tomatsauce:

  • ½ ds. hakkede tomater
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • ½ tsk. sukker
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Topping

  • 50 g mozzarella
  • Frisk basilikum

Salat:

  • 100 g friske bønner
  • 100 g cherrytomater
  • 100 g salat

Sådan gør du:

  • Opløs gæren i vand. Tilsæt olie og mel, og ælt dejen i 5 min. Ælt salt ind i dejen, og kom den i en smurt skål. Lad hæve tildækket og lunt i 1½ time.
  • Blend hakkede tomater, basilikum, sukker, salt og peber.
  • Stil en bageplade i ovnen, og sæt den på 250 gr.
  • Form dejen til en tynd, rund pizzabund. Lav en lille forhøjning rundt langs kanten, og læg bunden på et stykke bagepapir.
  • Fordel tomatsauce og friskrevet ost på bunden, og læg på den varme bageplade. Bag pizzaen i 12 min.
  • Giv bønnerne 1-2 min. i kogende vand, og skyl i koldt vand. Dræn godt, og vend i en skål med halverede tomater og salatblade revet i mundrette stykker.
  • Servér pizzaen med lidt frisk basilikum på toppen og salat on the side.

TIP Du kan også lave dejen dagen før og komme den i køleskabet natten over. Brug i så fald kun 5 g gær.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background