Hakket oksekød med hvidkål og gulerødder

40 minutter
327 kcal

Skal du have kål i dine børn, så er denne opskrift oplagt. Grøntsagerne bliver dejligt søde, og kødet og krydderierne får det hele til at glide ned.

Oksekød med hvidkål

OKSEKØD MED HVIDKÅL – Du kan spise retten, som den er, eller servere med ris, groft brød eller tomatsalat.

© wichmann+bendtsen

Hakket oksekød med hvidkål og gulerødder

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 1 lille løg
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 125 g hakket oksekød
  • 1 tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 200 g gulerod
  • 400 g hvidkål
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 2 tsk. paprika
  • ½ bouillonterning
  • 1½ dl kogende vand

Sådan gør du

  • Varm ovnen op til 180 gr.
  • Hak løget fint. Steg det i olien i et par min.
  • Tilsæt kød. Brun godt af, og krydr med lidt salt og peber.
  • Riv gulerødderne, og snit spidskålen fint. Put på panden sammen med krydderierne.
  • Når blandingen er faldet lidt sammen, opløses bouillonterningen i vandet og hældes på panden. Vend godt rundt.
  • Kom det hele i et ovnfast fad. Dæk med sølvpapir, og bag i 20 min. Servér.

TIP! Hakket oksekød bør gennemsteges. Start med at brune det godt af – meget af smagen sidder nemlig i stegningen.

TIP! Brug dine sanser, når du køber kød. Det hakkede kød skal være friskt i farven – ilt farver det brunligt/gråligt.


Newsletter background