Sådan laver du jordskokkechips i ovnen

40 minutter

Lav en lidt sundere version ved at riste de tynde jordskokke-skiver i ovnen i stedet for i en gryde med fritureolie. Chipsene bliver stadigvæk sprøde, og smager skønt som de er med en dip eller som topping på en suppe.

Jordskokkechips

JORDSKOKKECHIPS – Jordskokkechips er nemme at lave selv i ovnen, og de er perfekte som snacks – både som de er eller med en dressing.

© iStock

Hjemmelavede jordskokke-chips

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 300 g Jordskokker
  • Havsalt
  • Ekstra jomfruolivenolie

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Vask og skrub jordskokkerne helt rene med en børste eller svamp.
  • Riv dem i tynde skiver med et mandolinjern eller en kartoffelskræller.
  • Vend skiverne i olie og salt.
  • Læg dem på en bageplade foret med bagepapir.
  • Bag dem i 20-25 minutter, vend dem undervejs.
  • Lad dem evt. køle af på et stykke køkkenrulle.
  • Spis de sprøde chips med dip eller strø dem over en suppe.

TIP! Lad dig ikke afskrække af, at de kan være besværlige at skrælle. Skrællen kan spises, så du kan bare lade den sidde på. Men skrub dem grundigt, så du får alle rester af jord vasket af. Og køb helst økologiske jordskokker.


Newsletter background