Boller i karry

25 minutter
613 kcal

Forvandl klassikeren boller i karry til en moderne og velsmagende middag. Læs her, hvordan.

Tallerken med kødboller og grønt

Boller i karry med asparges og quinoa

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 80 g sort quinoa
  • 250 g magert hakket kalv & flæsk
  • 1 æg
  • 2 spsk. fuldkornshvedemel
  • 2 spsk. mælk
  • 2 tsk. fintrevet ingefær
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • 1 laurbærblad
  • 1 spsk. og 1 tsk. koldpresset rapsolie, 20 g i alt
  • 2 spsk. fint hvedemel
  • 1 spsk. karry
  • 2 dl kalve- eller grønsagsbouillon
  • 2 dl minimælk
  • Fintrevet ingefær
  • Gyldent rørsukker
  • 10 hvide og 10 grønne asparges
  • Koldpresset rapsolie
  • En håndfuld brøndkarse

Sådan laver du boller i karry med tilbehør

  • Kog quinoaen ifølge emballagens anvisning.
  • Rør kødet med æg, mel, mælk og ingefær, og smag til med salt og peber.
  • Form 6 boller med ske og en hul hånd.
  • Kom dem i en grydefuld kogende, letsaltet vand med et laurbærblad. Bollerne skal ikke koge, men stå lige under kogepunktet i ca. 10 minutter, til de flyder i overfladen.
  • I en anden gryde varmes rapsolien op.
  • Kom mel og karry ved, og pisk, og spæd så med bouillon og mælk under piskning.
  • Smag saucen til med salt, peber, fintrevet ingefær og et lille nip sukker.
  • Skræl de hvide asparges, og kog dem møre i 7 minutter i letsaltet vand med dryp af rapsolie.
  • Vrik de grønne asparges, lad dem knække naturligt, og skær rodenderne til.
  • Lad de grønne koge med de hvide asparges det sidste minut.
  • Dræn aspargesene.
  • Anret bollerne med sauce og tilbehør.

LÆS OGSÅ: 6 sunde grunde til at spise quinoa