Tallerken med kødboller og grønt
© Wichmann+bendtsen

Boller i karry

Forvandl klassikeren boller i karry til en moderne og velsmagende middag. Læs her, hvordan.

11. juli 2016 af Anne Larsen & Martin Kreutzer

Boller i karry med asparges og quinoa

2 personer

80 g sort quinoa
250 g magert hakket kalv & flæsk
1 æg
2 spsk. fuldkornshvedemel
2 spsk. mælk
2 tsk. fintrevet ingefær
Havsalt og kværnet sort peber
1 laurbærblad
1 spsk. og 1 tsk. koldpresset rapsolie, 20 g i alt
2 spsk. fint hvedemel
1 spsk. karry
2 dl kalve- eller grønsagsbouillon
2 dl minimælk
Fintrevet ingefær
Gyldent rørsukker
10 hvide og 10 grønne asparges
Koldpresset rapsolie
En håndfuld brøndkarse


LÆS OGSÅ: 6 sunde grunde til at spise quinoa

Sådan laver du boller i karry med tilbehør

  • Kog quinoaen ifølge emballagens anvisning.
  • Rør kødet med æg, mel, mælk og ingefær, og smag til med salt og peber.
  • Form 6 boller med ske og en hul hånd.
  • Kom dem i en grydefuld kogende, letsaltet vand med et laurbærblad. Bollerne skal ikke koge, men stå lige under kogepunktet i ca. 10 minutter, til de flyder i overfladen.
  • I en anden gryde varmes rapsolien op.
  • Kom mel og karry ved, og pisk, og spæd så med bouillon og mælk under piskning.
  • Smag saucen til med salt, peber, fintrevet ingefær og et lille nip sukker.
  • Skræl de hvide asparges, og kog dem møre i 7 minutter i letsaltet vand med dryp af rapsolie.
  • Vrik de grønne asparges, lad dem knække naturligt, og skær rodenderne til.
  • Lad de grønne koge med de hvide asparges det sidste minut.
  • Dræn aspargesene.
  • Anret bollerne med sauce og tilbehør.

Næringsindhold i boller i karry pr. portion (uden ekstra tilbehør)

Energi: 613 kcal
Protein: 44,8 g
Fedt: 24,5 g
Kulhydrat: 57 g
Kostfibre: 7 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: