Fiskefileter med grønne asparges

15 minutter
624 kcal

Få hemmeligheden bag denne lækre fiskefilet. Den vil med garanti være et hit i familien.

Tallerken med fisk og grønt

Fiskefilet med grønne asparges

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 dl skyr
  • 1 bundt koriander eller dild, purløg og persille
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • 2 lime
  • 2 bundt grønne asparges
  • Koldpresset rapsolie
  • 2 fiskefileter af rødtunge eller rødspætte (i alt ca. 300 g)
  • 1 æg
  • Pankorasp*
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk. smør

Sådan laver du fiskefilet med grønt

  • Rør en dressing af skyr og finthakkede krydderurter, og smag til med salt, peber og lidt limesaft.
  • Vrik asparges, og lad dem knække, hvor de naturligt knækker.
  • Skær rod­enderne til.
  • Kog en gryde vand op med salt og et dryp rapsolie.
  • Kom asparges i, kog op, og dræn dem straks.
  • Hold dem varme.
  • Pensl fileterne med æg, og vend dem i rasp.
  • Steg dem gyldne i olie og smør, ved middelvarme.
  • Drys med salt.
  • Anret fisk med asparges, koriander, dressing og lime

*Pankorasp er en japansk type rasp, der er lavet af frisk brød, der rives og tørres i ovnen – i modsætning til almindelig rasp, hvor man bruger brød, der er tørt i forvejen. Køb det i velassorterede supermarkeder. Eller brug almindelig rasp.

LÆS OGSÅ: 6 gode opskrifter på fiskefrikadeller