Fiskefileter med grønne asparges

15 minutter
624 kcal

Få hemmeligheden bag denne lækre fiskefilet. Den vil med garanti være et hit i familien.

Tallerken med fisk og grønnsaker

Fiskefilet med grønne asparges

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 dl skyr
  • 1 bundt koriander eller dild, purløg og persille
  • Havsalt og kværnet sort peber
  • 2 lime
  • 2 bundt grønne asparges
  • Koldpresset rapsolie
  • 2 fiskefileter af rødtunge eller rødspætte (i alt ca. 300 g)
  • 1 æg
  • Pankorasp*
  • 2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 1 spsk. smør

Sådan laver du fiskefilet med grønt

  • Rør en dressing af skyr og finthakkede krydderurter, og smag til med salt, peber og lidt limesaft.
  • Vrik asparges, og lad dem knække, hvor de naturligt knækker.
  • Skær rod­enderne til.
  • Kog en gryde vand op med salt og et dryp rapsolie.
  • Kom asparges i, kog op, og dræn dem straks.
  • Hold dem varme.
  • Pensl fileterne med æg, og vend dem i rasp.
  • Steg dem gyldne i olie og smør, ved middelvarme.
  • Drys med salt.
  • Anret fisk med asparges, koriander, dressing og lime

*Pankorasp er en japansk type rasp, der er lavet af frisk brød, der rives og tørres i ovnen – i modsætning til almindelig rasp, hvor man bruger brød, der er tørt i forvejen. Køb det i velassorterede supermarkeder. Eller brug almindelig rasp.

LÆS OGSÅ: 6 gode opskrifter på fiskefrikadeller


Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background