Tallerken med fisk og grønt
© Wichmann+bendtsen

Fiskefileter med grønne asparges

Få hemmeligheden bag denne lækre fiskefilet. Den vil med garanti være et hit i familien.

12. juli 2016 af Anne Larsen & Martin Kreutzer

Fiskefilet med grønne asparges

2 personer

2 dl skyr
1 bdt. koriander eller dild, purløg og persille
Havsalt og kværnet sort peber
2 lime
2 bundter grønne asparges
Koldpresset rapsolie
2-4 fiskefileter af rødtunge eller rødspætte (i alt ca. 300 g)
1 æg
Pankorasp*
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. smør

*Pankorasp er en japansk type rasp, der er lavet af frisk brød, der rives og tørres i ovnen – i modsætning til almindelig rasp, hvor man bruger brød, der er tørt i forvejen. Køb det i velassorterede supermarkeder. Eller brug almindelig rasp.

Sådan laver du fiskefilet med grønt

  • Rør en dressing af skyr og finthakkede krydderurter, og smag til med salt, peber og lidt limesaft.
  • Vrik asparges, og lad dem knække, hvor de naturligt knækker. 
  • Skær rod­enderne til. 
  • Kog en gryde vand op med salt og et dryp rapsolie.
  • Kom asparges i, kog op, og dræn dem straks. 
  • Hold dem varme.
  • Pensl fileterne med æg, og vend dem i rasp. 
  • Steg dem gyldne i olie og smør, ved middelvarme. 
  • Drys med salt. 
  • Anret fisk med asparges, koriander, dressing og lime.

LÆS OGSÅ: 6 gode opskrifter på fiskefrikadeller

Næringsindhold i fiskefilet med grønt pr. portion

Energi: 624 kcal
Protein: 54,8 g
Fedt: 26,9 g
Kulhydrat: 46,3 g
Kostfibre: 10,3 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: