Fiskefilet med grønne asparges
2 personer
2 dl skyr
1 bdt. koriander eller dild, purløg og persille
Havsalt og kværnet sort peber
2 lime
2 bundter grønne asparges
Koldpresset rapsolie
2-4 fiskefileter af rødtunge eller rødspætte (i alt ca. 300 g)
1 æg
Pankorasp*
2 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 spsk. smør
*Pankorasp er en japansk type rasp, der er lavet af frisk brød, der rives og tørres i ovnen – i modsætning til almindelig rasp, hvor man bruger brød, der er tørt i forvejen. Køb det i velassorterede supermarkeder. Eller brug almindelig rasp.
Sådan laver du fiskefilet med grønt
- Rør en dressing af skyr og finthakkede krydderurter, og smag til med salt, peber og lidt limesaft.
- Vrik asparges, og lad dem knække, hvor de naturligt knækker.
- Skær rodenderne til.
- Kog en gryde vand op med salt og et dryp rapsolie.
- Kom asparges i, kog op, og dræn dem straks.
- Hold dem varme.
- Pensl fileterne med æg, og vend dem i rasp.
- Steg dem gyldne i olie og smør, ved middelvarme.
- Drys med salt.
- Anret fisk med asparges, koriander, dressing og lime.
LÆS OGSÅ: 6 gode opskrifter på fiskefrikadeller
Næringsindhold i fiskefilet med grønt pr. portion
Energi: 624 kcal
Protein: 54,8 g
Fedt: 26,9 g
Kulhydrat: 46,3 g
Kostfibre: 10,3 g