Tallerken med kalv og grønt
© Wichmann+bendtsen

Kalvekød med asparges og ærter

Læs her, hvordan du laver denne velsmagende ret på bare 30 minutter.

12. juli 2016 af Anne Larsen & Martin Kreutzer

Kalvekød med asparges, ærter og dild

2 personer

300 g mørt kalvekød, mørbrad, filet eller inderlår
1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
1 tsk. smør
1 skalotteløg
2 dl kalve/kyllinge- eller grønsagsbouillon
1 bundt grønne asparges
Koldpresset rapsolie
2 dl frosne ekstrafine ærter
1 spsk. smør eller rapsolie

2 spsk. hvedemel
2 dl mælk
Havsalt og kværnet sort peber

2 kviste dild

Sådan laver du kalvekød med grønt

  • Skær kødet i tern, og dup dem tørre. 
  • Varm olien op, kom smør ved, og lad det bruse op. 
  • Brun kødet på alle sider, læg det på fedtsugende papir, og kom det i en gryde.
  • Skær skalotteløg i fine tern, og drys dem over. Kom bouillon ved, og suppler evt. med vand – kødet skal være dækket af væske. 
  • Lad det simre i 20 minutter.
  • Vrik de grønne asparges, og lad dem knække der, hvor de naturligt knækker. Skær rodenderne til.
  • Kog en gryde vand op med salt og et dryp rapsolie. Kom asparges og ærter ved, kog op, og dræn dem straks.
  • Varm smør op, og kom mel ved, pisk og spæd med mælk og så meget kogevand fra kød eller asparges og ærter, så du opnår en god konsistens. Smag saucen til med salt og peber. Anret kød med sauce, grønt og dildspidser.

Næringsindhold i kalvekød med grønt pr. portion

Energi: 411 kcal

Protein: 44,7 g
Fedt: 14,1 g

Kulhydrat: 30,1 g

Kostfibre: 7,1 g

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: