300
g
mørt kalvekød, mørbrad, filet eller inderlår
1
spsk.
ekstra jomfruolivenolie
1
tsk.
smør
1
skalotteløg
2
dl
kalve/kyllinge- eller grønsagsbouillon
1
bundt
grønne asparges
Koldpresset rapsolie
2
dl
frosne ekstrafine ærter
1
spsk.
smør eller rapsolie
2
spsk.
hvedemel
2
dl
mælk
Havsalt og kværnet sort peber
2
kviste dild
Sådan laver du kalvefrikassé med grønt
Skær kødet i tern, og dup dem tørre.
Varm olien op, kom smør ved, og lad det bruse op.
Brun kødet på alle sider, læg det på fedtsugende papir, og kom det i en gryde.
Skær skalotteløg i fine tern, og drys dem over. Kom bouillon ved, og suppler evt. med vand – kødet skal være dækket af væske.
Lad det simre i 20 minutter.
Vrik de grønne asparges, og lad dem knække der, hvor de naturligt knækker. Skær rodenderne til.
Kog en gryde vand op med salt og et dryp rapsolie. Kom asparges og ærter ved, kog op, og dræn dem straks.
Varm smør op, og kom mel ved, pisk og spæd med mælk og så meget kogevand fra kød eller asparges og ærter, så du opnår en god konsistens. Smag saucen til med salt og peber. Anret kød med sauce, grønt og dildspidser.