Aspargessuppe med grillede kammuslinger

Cremet suppe med lækkert tilbehør.

Aspargessuppe med grillede kammuslinger

2 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Tid i alt: 20 minutter

INGREDIENSER

500 g grønne asparges

1-2 skalotteløg

1 tsk. olivenolie

1 l hønse- eller grønsagsbouillon

Salt

Peber

100 g stenbiderrogn

2 skive rugbrød

6 store kammuslinger (200 g)

2 spsk. Cultura eller tilsvarende surmælksprodukt

Tilberedning

Knæk enderne af de grønne asparges. Skær så asparges i små stykker, og gem hovederne. Pil og hak løg. Kom et par dråber olie i en gryde, og sauter løg og asparges (undtagen hovederne). Hæld bouillon ved, og lad det koge i 10-15 min. Blend det nu, til det er helt jævnt. Smag til med salt og peber.

Rør stenbiderrogn med lidt hakket løg, salt og peber. Rist rugbrød, og læg rognblandingen på. Put lidt olie på kammuslingerne, og steg dem på en grillpande i 30 sek. på hver side. Rør eller blend suppen med lidt Cultura til allersidst, og smag suppen til. Læg kammuslinger i suppen, og server ristet rugbrød til.

Sund bonus
Den meget magre, kalorielette suppe dækker hele dit dagsbehov for folat. Samtidig er jernindholdet helt i top, hvilket understøtter blodproduktionen og holder dig frisk.

næringsindhold pr. person

Energi: 398 kcal

Protein: 30,8 g

Fedt: 11 g

Kulhydrat: 48,2 g

Kostfibre: 8,6 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: