Aspargessuppe med grillede kammuslinger

20 minutter
398 kcal

Cremet suppe med lækkert tilbehør.

Aspargessuppe med grillede kammuslinger

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 500 g grønne asparges
  • 1 skalotteløg
  • 1 tsk. olivenolie
  • 1 liter hønse- eller grønsagsbouillon
  • Salt
  • Peber
  • 100 g stenbiderrogn
  • 2 skiv. rugbrød
  • 6 store kammuslinger (200 g)
  • 2 spsk. Cultura eller tilsvarende surmælksprodukt

Tilberedning

  • Knæk enderne af de grønne asparges.
  • Skær så asparges i små stykker, og gem hovederne.
  • Pil og hak løg. Kom et par dråber olie i en gryde, og sauter løg og asparges (undtagen hovederne).
  • Hæld bouillon ved, og lad det koge i 10-15 min.
  • Blend det nu, til det er helt jævnt.
  • Smag til med salt og peber.
  • Rør stenbiderrogn med lidt hakket løg, salt og peber.
  • Rist rugbrød, og læg rognblandingen på. Put lidt olie på kammuslingerne, og steg dem på en grillpande i 30 sek. på hver side.
  • Rør eller blend suppen med lidt Cultura til allersidst, og smag suppen til. Læg kammuslinger i suppen, og server ristet rugbrød til.

Sund bonus Den meget magre, kalorielette suppe dækker hele dit dagsbehov for folat. Samtidig er jernindholdet helt i top, hvilket understøtter blodproduktionen og holder dig frisk.