Torsk er sundt og lækkert, men du kan også bruge et billigere alternativ

© iStock

Skift torsken ud med rødspætte

Der er billigere måder at få de sunde stoffer end fra torskefilet. I FORM anbefaler dig at gå efter rødspættefilet, hvis du vil spare penge.

20. juli 2016 af Martin Kreutzer

Rødspættefilet i stedet for torskefilet

I mange fiskeopskrifter bliver du opfordret til at bruge torskefilet for at få masser af proteiner og minimale mængder fedt. Men ud fra en økonomisk betragtning kan du faktisk spare næsten halvdelen af udgifterne ved at bruge rødspættefileter.

Ernæringsmæssigt ligger mager fisk generelt på samme niveau, og det gælder også rødspættens – og for den sags skyld sejens – fileter, der er lige så magre som torsken og nærmest en direkte kopi, når det kommer til sunde stoffer som protein, D-vitamin og selen.

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte laver du mad fra bunden?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: