3 myter om vegetarmad

Salat, salat og atter salat. Du kan godt tro om igen, hvis du tror, at vegetarmad er kedeligt, smagløst og kun består af grønne salatblade. Her gennemgår vi tre myter om vegetarmad, så du kan blive klogere på de grønne muligheder.

Kvinde spiser planteburger

BURGER UDEN KØD? Byt oksekødsbøffen ud med plantefars. Vupti!

© Jakob Helbig

Det kan for mange virke uoverskueligt at droppe sine kødvaner, men det behøver ikke at være så svært. Nedenfor gennemgår vi tre typiske myter om vegetarmad, som sjældent er sande.

1. Vegetarmad er kedeligt

Tværtimod! Hvor kødretter ofte er brune, er retter med masser af frugt og grønt fulde af farver. Væg råvarer i forskellige kulører, og anret gerne med masser af friske krydderurter.

2. Salat smager ikke af noget

Ikke altid, nej, og derfor kan en god dressing gøre underværker. Har du travlt, så brug lidt olivenolie, balsamico eller friskpresset appelsinsaft.

Få masser af inspiration til mættende og lækre salater her

3. Jeg bliver ikke mæt

Hvis ikke, så er der for få kostfibre eller grønne proteiner i dine retter. Tænk i fuldkorn, grove grøntsager, æg, skyr, quinoa, nødder samt bælgfrugter.

Fyld køkkenskabet op med kikærter og bønner på dåse – det er gode proteinkilder i stedet for kød. Dåsevarianterne er klar til brug, hvorimod de tørrede udgaver først skal sættes i blød i 10-12 timer og derefter koges.

Top 10 over proteinkilder

Kilder: *Sisse Fagt, seniorrådgiver hos DTU Fødevareinstituttet, og Maria Felding, klinisk diætist og forfatter til “Den plantebaserede kost”.*

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 16/2019

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background