Grønnere frokost – hvordan?

Der findes et hav af alternativer til kødpålæg, som er mindst ligeså lækkert. Her får du inspiration til, hvordan du kan lave en lækker, mættende og vegetarisk frokost.

Sandwich

TÆNK KREATIVT – prøv at fylde din sandwich med farverigt grønt.

© iStock

Madpakkefolket bestemmer helt selv over deres frokost, mens andre er underlagt, hvad kantinen på jobbet serverer. Et generelt råd er at undgå alle former for kødpålæg.

Godt tip

Brug rester fra aftensmaden i madpakken, eller lav en salat med tun eller bælgfrugter. Vælg pålæg som æg, hummus, laks, makrel i tomat, kartoffel og avocado.

I kantinen kan du gå efter salat suppleret med fugl eller fisk.

LÆS OGSÅ: Undgå kaloriefælderne i kantinen

Kilder: *Sisse Fagt, seniorrådgiver hos DTU Fødevareinstituttet, og Maria Felding, klinisk diætist og forfatter til “Den plantebaserede kost”.*

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 16/2019

Bliv sund og stærk med I FORM!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. I vores online univers får du viden og værktøjer, der gør det let at leve sundt. Som abonnent har du fri adgang til både site og app.

På vores site og app får du bl.a.:

  • Over 100 videotræninger på 5 til 40 min.
  • Begyndervenlige løbeprogrammer med lydguide
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan – hver uge

Vil du vide mere om I FORM digital? Tjek her!

Newsletter background