Grønnere frokost – hvordan?

Der findes et hav af alternativer til kødpålæg, som er mindst ligeså lækkert. Her får du inspiration til, hvordan du kan lave en lækker, mættende og vegetarisk frokost.

Sandwich

TÆNK KREATIVT – prøv at fylde din sandwich med farverigt grønt.

© iStock

Madpakkefolket bestemmer helt selv over deres frokost, mens andre er underlagt, hvad kantinen på jobbet serverer. Et generelt råd er at undgå alle former for kødpålæg.

Godt tip

Brug rester fra aftensmaden i madpakken, eller lav en salat med tun eller bælgfrugter. Vælg pålæg som æg, hummus, laks, makrel i tomat, kartoffel og avocado.

I kantinen kan du gå efter salat suppleret med fugl eller fisk.

LÆS OGSÅ: Undgå kaloriefælderne i kantinen

Kilder: *Sisse Fagt, seniorrådgiver hos DTU Fødevareinstituttet, og Maria Felding, klinisk diætist og forfatter til “Den plantebaserede kost”.*

Artiklen blev bragt i I FORM nr. 16/2019

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background