Salat med hvide bønner, pocheret æg og basilikumpesto
2 personer
140 g pinjekerner
1 bdt. basilikum
100 g parmesan
2 dl ekstra jomfruolivenolie
Citronsaft
Havsalt
Sort peber, friskkværnet
3 spsk. lys eddike
2 æg
160 g hvide bønner fra dåse eller udblødte og kogte
100 g salat, fx frisé, frillice eller grøn krølsalat
Evt. 2 skiver fuldkornsrugbrød
Sådan laver du salat med æg og hvide bønner
- Rist pinjekernerne let, og blend dem med basilikum, revet parmesan og olie til en pes-to. Smag til med citronsaft, salt og peber.
- Pochér æggene ét ad gangen: Kog 1 liter vand op, tilsæt eddike, og skru ned, så det står lige under kogepunktet. Slå et æg ud i en kop, lav en hvirvel i vandet med et piskeris, og læg forsigtigt ægget ned i hvirvlen. Lad ægget simre i 3 min. Tag det op, læg det på et stykke køkkenrulle, og gentag processen med det andet æg.
- Vend bønnerne med 4 spsk. pesto. Anret dem oven på salatbladene på to tallerkner, læg ægget øverst, og kværn peber henover.
- Servér evt. 1 skive ristet rugbrød som tilbehør til hver.
TIP! Vælg evt. den nemme løsning, og brug blødkogte æg i stedet for at pochere.
Næringsindhold pr. person (uden rugbrød):
Energi: 410 kcal
Protein: 21,8 g
Fedt: 24,8 g
Kulhydrat: 30,4 g • Kostfibre: 9,1 g

Tørrede bønner, linser og kikærter er det perfekte fyld i salater, supper og gryderetter. De er spækket med både kostfibre og grønne proteiner og hæver dermed mæthedsværdien i et måltid.
Skal det være nemt, kan du købe bælgfrugter klar til brug på dåse, men de smager allerbedst, hvis du har tid til selv at lægge dem i blød og derefter koge dem. Lav evt. store portioner ad gangen, og frys dem så ned i passende mængder i mindre bøtter. Så har du nemt og sundt fyld til travle dage.
© iStock