Salat med pocheret æg og hvide bønner

20 minutter
410 kcal

En sund og nærende salat med proteiner, der fungerer perfekt til frokost og aftensmad. Velbekomme.

Salat med hvide bønner og æg

AFTENSMAD PÅ 20 MINUTTER. Nemmere bliver det ikke!

© wichmann+bendtsen

Salat med hvide bønner, pocheret æg og basilikumpesto

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 140 g pinjekerner
  • 1 bdt. basilikum
  • 100 g parmesan
  • 2 dl ekstra jomfruolivenolie
  • Citronsaft
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 3 spsk. lys eddike
  • 2 æg
  • 160 g hvide bønner fra dåse eller udblødte og kogte
  • 100 g salat, fx frisé, frillice eller grøn krølsalat
  • Evt. 2 skiver fuldkornsrugbrød

Sådan laver du salat med æg og hvide bønner

  • Rist pinjekernerne let, og blend dem med basilikum, revet parmesan og olie til en pes-to. Smag til med citronsaft, salt og peber.
  • Pochér æggene ét ad gangen: Kog 1 liter vand op, tilsæt eddike, og skru ned, så det står lige under kogepunktet. Slå et æg ud i en kop, lav en hvirvel i vandet med et piskeris, og læg forsigtigt ægget ned i hvirvlen. Lad ægget simre i 3 min. Tag det op, læg det på et stykke køkkenrulle, og gentag processen med det andet æg.
  • Vend bønnerne med 4 spsk. pesto. Anret dem oven på salatbladene på to tallerkner, læg ægget øverst, og kværn peber henover.
  • Servér evt. 1 skive ristet rugbrød som tilbehør til hver.

TIP! Vælg evt. den nemme løsning, og brug blødkogte æg i stedet for at pochere.


Kikærter i blød

BRUG BÆLGFRUGTER MED RUND HÅND Tørrede bønner, linser og kikærter er det perfekte fyld i salater, supper og gryderetter. De er spækket med både kostfibre og grønne proteiner og hæver dermed mæthedsværdien i et måltid.

Skal det være nemt, kan du købe bælgfrugter klar til brug på dåse, men de smager allerbedst, hvis du har tid til selv at lægge dem i blød og derefter koge dem. Lav evt. store portioner ad gangen, og frys dem så ned i passende mængder i mindre bøtter. Så har du nemt og sundt fyld til travle dage.