Der er sure, søde, melede, faste, sprøde, røde og grønne æbler, der kan spises, som de er, i salater, varme retter, desserter og kager, moses til grød, most eller laves til eddike.

Kend dit æble – og brug det bedst

Et æble er ikke bare et æble. Få mest muligt ud af den sunde og saftige frugt med I FORMs æbleguide.

25. oktober 2012 af I FORM

I FORMs æbleguide

Med så mange æblesorter og så mange anvendelsesmuligheder har du nok brug for lidt hjælp til, hvordan du bedst udnytter den sunde frugt.

Derfor guider vi dig gennem de mest populære æbler og viser dig, hvornår og hvordan du bedst kan bruge de runde herligheder.

Download den store æbleguide som pdf her:

Sådan opbevarer du dine æbler

Æbler holder sig bedst, hvis de bliver opbevaret i køleskabet. Frugten producerer naturligt rigtig meget ætylen, der er en gasart, som speeder op for modningsprocessen. Det er derfor bedst ikke at opbevare æbler sammen med meget ætylenfølsomt frugt og grønt som agurker eller pærer, da æblerne vil gøre dem bløde og overmodne. 

Undgå madspild

Et stødt æble med grimme brune pletter virker måske ikke så lækkert, men det kan stadig skabe sundhed og velsmag. De “grimme” æbler smager nemlig fortrinligt i gryderetter, efter en tur i saftpresseren eller i den langtidshævede bolledej. 

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: