Kend dit æble – og brug det bedst

Et æble er ikke bare et æble. Få mest muligt ud af den sunde og saftige frugt med I FORMs æbleguide.

Der er sure, søde, melede, faste, sprøde, røde og grønne æbler, der kan spises, som de er, i salater, varme retter, desserter og kager, moses til grød, most eller laves til eddike.

I FORMs æbleguide

Med så mange æblesorter og så mange anvendelsesmuligheder har du nok brug for lidt hjælp til, hvordan du bedst udnytter den sunde frugt.

Derfor guider vi dig gennem de mest populære æbler og viser dig, hvornår og hvordan du bedst kan bruge de runde herligheder.

Download den store æbleguide som pdf her:

Sådan opbevarer du dine æbler

Æbler holder sig bedst, hvis de bliver opbevaret i køleskabet. Frugten producerer naturligt rigtig meget ætylen, der er en gasart, som speeder op for modningsprocessen. Det er derfor bedst ikke at opbevare æbler sammen med meget ætylenfølsomt frugt og grønt som agurker eller pærer, da æblerne vil gøre dem bløde og overmodne.

Undgå madspild

Et stødt æble med grimme brune pletter virker måske ikke så lækkert, men det kan stadig skabe sundhed og velsmag. De “grimme” æbler smager nemlig fortrinligt i gryderetter, efter en tur i saftpresseren eller i den langtidshævede bolledej.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background