Nyfortolket æblekage

Lækker anderledes udgave af den traditionelle æblekage.

12. september 2012 af Helle Brønnum Carlsen

Til 4 personer:

50 g mandler
50 g grovvalsede havregryn
50 g flydende honning
2 æggeblommer
2 dl letmælk
2 tsk. majsstivelse
Kornene af ½ vaniljestang
2 spsk. sukker
2 store madæbler
Saft og skal af ½ citron
2 spsk. sukker
2 syrlige æbler


  • Kom mandler, havregryn og honning i en gryde, og kog det sammen ved svag varme, til det danner en blød karamel.

  • Rør blommerne med letmælk, majsstivelse, sukker, vaniljekorn og -stang i en gryde.

  • Varm det op, til det jævner og danner en vaniljesovs.

  • Skræl æblerne, og skær dem i tern.

  • Kog dem med citronsaft og -skal og lidt sukker.

  • Afkøl mosen, og vend den med små stykker af friske, syrlige æbler i tern.

  • Anret mosen med mandelkaramel, og hæld cremesovs over.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler