Nyfortolket æblekage

Lækker anderledes udgave af den traditionelle æblekage.

Nyfortolket æblekage

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 45 minutter

Tid i alt: 55 minutter

INGREDIENSER

50 g mandler

50 g grovvalsede havregryn

50 g flydende honning

2 æggeblommer

2 dl letmælk

2 tsk. majsstivelse

Kornene af ½ vaniljestang

2 spsk. sukker

2 store madæbler

Saft og skal af ½ citron

2 spsk. sukker

2 syrlige æbler

Sådan gør du

  • Kom mandler, havregryn og honning i en gryde, og kog det sammen ved svag varme, til det danner en blød karamel.

  • Rør blommerne med letmælk, majsstivelse, sukker, vaniljekorn og -stang i en gryde.

  • Varm det op, til det jævner og danner en vaniljesovs.

  • Skræl æblerne, og skær dem i tern.

  • Kog dem med citronsaft og -skal og lidt sukker.

  • Afkøl mosen, og vend den med små stykker af friske, syrlige æbler i tern.

  • Anret mosen med mandelkaramel, og hæld cremesovs over.

Mange begynder dagen med havregryn – og med god grund! Havregryn er nemlig fyldt med sunde sager.

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte laver du mad fra bunden?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: