Nyfortolket æblekage

Lækker anderledes udgave af den traditionelle æblekage.

Til 4 personer:

50 g mandler
50 g grovvalsede havregryn
50 g flydende honning
2 æggeblommer
2 dl letmælk
2 tsk. majsstivelse
Kornene af ½ vaniljestang
2 spsk. sukker
2 store madæbler
Saft og skal af ½ citron
2 spsk. sukker
2 syrlige æbler

Sådan gør du

  • Kom mandler, havregryn og honning i en gryde, og kog det sammen ved svag varme, til det danner en blød karamel.

  • Rør blommerne med letmælk, majsstivelse, sukker, vaniljekorn og -stang i en gryde.

  • Varm det op, til det jævner og danner en vaniljesovs.

  • Skræl æblerne, og skær dem i tern.

  • Kog dem med citronsaft og -skal og lidt sukker.

  • Afkøl mosen, og vend den med små stykker af friske, syrlige æbler i tern.

  • Anret mosen med mandelkaramel, og hæld cremesovs over.

Mange begynder dagen med havregryn – og med god grund! Havregryn er nemlig fyldt med sunde sager.

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilket sundt råd har du sværest ved at følge?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: