Nyfortolket æblekage

55 minutter

Lækker anderledes udgave af den traditionelle æblekage.

Nyfortolket æblekage

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 25 g mandler
  • 25 g grovvalsede havregryn
  • 25 g flydende honning
  • 1 æggeblommer
  • 1 dl letmælk
  • 1 tsk. majsstivelse
  • Kornene af ½ vaniljestang
  • 1 spsk. sukker
  • 1 store madæbler
  • Saft og skal af ½ citron
  • 1 spsk. sukker
  • 1 syrlige æbler

Sådan gør du

  • Kom mandler, havregryn og honning i en gryde, og kog det sammen ved svag varme, til det danner en blød karamel.
  • Rør blommerne med letmælk, majsstivelse, sukker, vaniljekorn og -stang i en gryde.
  • Varm det op, til det jævner og danner en vaniljesovs.
  • Skræl æblerne, og skær dem i tern.
  • Kog dem med citronsaft og -skal og lidt sukker.
  • Afkøl mosen, og vend den med små stykker af friske, syrlige æbler i tern.
  • Anret mosen med mandelkaramel, og hæld cremesovs over.

Mange begynder dagen med havregryn – og med god grund! Havregryn er nemlig fyldt med sunde sager.