Sunde opskrifter Kager Nyfortolke... Nyfortolket æblekage 55 minutter Lækker anderledes udgave af den traditionelle æblekage. Af Helle Brønnum Carlsen 11. september 2012 Nyfortolket æblekage Ingredienser Sådan gør du Fakta Føj til favoritter Fjern fra favoritter Undgå at skærmen slukker Ingredienser 2 personer 25 g mandler 25 g grovvalsede havregryn 25 g flydende honning 1 æggeblommer 1 dl letmælk 1 tsk. majsstivelse Kornene af ½ vaniljestang 1 spsk. sukker 1 store madæbler Saft og skal af ½ citron 1 spsk. sukker 1 syrlige æbler Sådan gør du Kom mandler, havregryn og honning i en gryde, og kog det sammen ved svag varme, til det danner en blød karamel. Rør blommerne med letmælk, majsstivelse, sukker, vaniljekorn og -stang i en gryde. Varm det op, til det jævner og danner en vaniljesovs. Skræl æblerne, og skær dem i tern. Kog dem med citronsaft og -skal og lidt sukker. Afkøl mosen, og vend den med små stykker af friske, syrlige æbler i tern. Anret mosen med mandelkaramel, og hæld cremesovs over. Mange begynder dagen med havregryn – og med god grund! Havregryn er nemlig fyldt med sunde sager. HavregrynÆble