Nyfortolket æblekage

Lækker anderledes udgave af den traditionelle æblekage.

Nyfortolket æblekage

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 45 minutter

Tid i alt: 55 minutter

INGREDIENSER

50 g mandler

50 g grovvalsede havregryn

50 g flydende honning

2 æggeblommer

2 dl letmælk

2 tsk. majsstivelse

Kornene af ½ vaniljestang

2 spsk. sukker

2 store madæbler

Saft og skal af ½ citron

2 spsk. sukker

2 syrlige æbler

Sådan gør du

  • Kom mandler, havregryn og honning i en gryde, og kog det sammen ved svag varme, til det danner en blød karamel.

  • Rør blommerne med letmælk, majsstivelse, sukker, vaniljekorn og -stang i en gryde.

  • Varm det op, til det jævner og danner en vaniljesovs.

  • Skræl æblerne, og skær dem i tern.

  • Kog dem med citronsaft og -skal og lidt sukker.

  • Afkøl mosen, og vend den med små stykker af friske, syrlige æbler i tern.

  • Anret mosen med mandelkaramel, og hæld cremesovs over.

Mange begynder dagen med havregryn – og med god grund! Havregryn er nemlig fyldt med sunde sager.

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte køber du nyt tøj eller udstyr til træning?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: