Kyllingesalat med æble og citrus

30 minutter
419 kcal

På kun 30 minutter kan du servere denne lækre kyllingesalat, der kombinerer det sure med det søde og stærke.

Tallerken med salat

Kyllingesalat med æble og citrus

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 2 spsk. rå quinoa, (4 spsk. kogte)
  • 10 halve valnøddekerner
  • 2 kyllingebrystfileter
  • 2 tsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 2 tsk. smør
  • tsk. stødte tørrede chiliflager
  • Havsalt og friskkværnet sort peber
  • 100 g blandede salater, her radicchio, mizuna/rucola og hjertesalat
  • 1 håndfuld brøndkarse
  • 1 lille rødløg
  • 1 rosa grapefrugt
  • 1 appelsin
  • 1 syrligt æble
  • 2 tsk. koldpresset rapsolie

Sådan laver du kyllingesalat

  • Rist valnøddekernerne let på en tør pande.

  • Skær kyllingen i mindre stykker.

  • Varm olien op på panden, kom smør ved, og lade det bruse op.

  • Steg kyllingestykkerne, krydr med chili, salt og peber undervejs, og læg dem så på fedtsugende papir.

  • Skyl og slyng salater og brønd­ karse, og skær rødløget i ringe.

  • Fileter citrusfrugterne: Skær bund og top af. Stil frugten op, skær skallen af oppefra og ned, inklusive alt det hvide. Skær fileterne frie mellem membranerne.

  • Skær æblerne i fine skiver til sidst, og dryp dem med saften fra fileteringen.

  • Anret salaten med kylling, citrus­fileter, æble, valnødder, quinoa og løg. Dryp med rapsolie.

Næringsindhold i kyllingesalat pr. portion