Æbler i grønt
Æble, æble, æble - endnu en fantastisk dessert!
Æble, æble, æble - endnu en fantastisk dessert!
Det tager ca. 5 minutter.
Rens og snit fenniklen, og behold så meget som muligt af de grønne topskud.
Hak det hele fint, og kog det med den siede sirupslage, til det er helt mørt.
Blend massen, og kør den på en ismaskine. Frys den natten over.
Udkern det ene æble, og skær det i tern.
Drys med sukker, og bag ternene i ovnen ved 150 grader i ca. 10 minutter.
De to næste æbler skrælles og udkernes og koges møre i vand med lidt sukker.
Massen blendes til en cremet skum.
Hviderne piskes stive og seje med resten af sukkeret og foldes i æbleskummet, så det bliver en mousse.
Det sidste æble skæres i både og tørres i ovnen natten over ved ca. 50 grader.
Desserten anrettes med en bund af fennikel-is, herpå æble-ternene, top med æblemoussen, lidt dild og pynt med en æblebåd.