Æbler i grønt

2 dage

Æble, æble, æble - endnu en fantastisk dessert!

Æbler i grønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Til 4 personer:

  • 2 store syrlige æbler
  • 1 pasteuriserede æggehvider
  • 1 dl vand
  • 75 g sukker
  • 50 g renset fennikelknold
  • 5 fennikelfrø
  • Dild til pynt

Sådan gør du

  • Kog vand med 100 g sukker og fennikelfrø til en sirup.
  • Det tager ca. 5 minutter.

  • Rens og snit fenniklen, og behold så meget som muligt af de grønne topskud.

  • Hak det hele fint, og kog det med den siede sirupslage, til det er helt mørt.

  • Blend massen, og kør den på en ismaskine. Frys den natten over.

  • Udkern det ene æble, og skær det i tern.

  • Drys med sukker, og bag ternene i ovnen ved 150 grader i ca. 10 minutter.

  • De to næste æbler skrælles og udkernes og koges møre i vand med lidt sukker.

  • Massen blendes til en cremet skum.

  • Hviderne piskes stive og seje med resten af sukkeret og foldes i æbleskummet, så det bliver en mousse.

  • Det sidste æble skæres i både og tørres i ovnen natten over ved ca. 50 grader.

  • Desserten anrettes med en bund af fennikel-is, herpå æble-ternene, top med æblemoussen, lidt dild og pynt med en æblebåd.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background