Æbler i grønt

2 dage

Æble, æble, æble - endnu en fantastisk dessert!

Æbler i grønt

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Til 4 personer:

  • 2 store syrlige æbler
  • 1 pasteuriserede æggehvider
  • 1 dl vand
  • 75 g sukker
  • 50 g renset fennikelknold
  • 5 fennikelfrø
  • Dild til pynt

Sådan gør du

  • Kog vand med 100 g sukker og fennikelfrø til en sirup.
  • Det tager ca. 5 minutter.

  • Rens og snit fenniklen, og behold så meget som muligt af de grønne topskud.

  • Hak det hele fint, og kog det med den siede sirupslage, til det er helt mørt.

  • Blend massen, og kør den på en ismaskine. Frys den natten over.

  • Udkern det ene æble, og skær det i tern.

  • Drys med sukker, og bag ternene i ovnen ved 150 grader i ca. 10 minutter.

  • De to næste æbler skrælles og udkernes og koges møre i vand med lidt sukker.

  • Massen blendes til en cremet skum.

  • Hviderne piskes stive og seje med resten af sukkeret og foldes i æbleskummet, så det bliver en mousse.

  • Det sidste æble skæres i både og tørres i ovnen natten over ved ca. 50 grader.

  • Desserten anrettes med en bund af fennikel-is, herpå æble-ternene, top med æblemoussen, lidt dild og pynt med en æblebåd.