Æbler i grønt

Æble, æble, æble - endnu en fantastisk dessert!

12. september 2012 af Helle Brønnum Carlsen

Til 4 personer:

4 store syrlige æbler
2 pasteuriserede æggehvider
2 dl vand
150 g sukker
100 g renset fennikelknold
10 fennikelfrø
Dild til pynt


  • Kog vand med 100 g sukker og fennikelfrø til en sirup.

  • Det tager ca. 5 minutter.
  • Rens og snit fenniklen, og behold så meget som muligt af de grønne topskud.
  • Hak det hele fint, og kog det med den siede sirupslage, til det er helt mørt.
  • Blend massen, og kør den på en ismaskine. Frys den natten over.
  • Udkern det ene æble, og skær det i tern.
  • Drys med sukker, og bag ternene i ovnen ved 150 grader i ca. 10 minutter.
  • De to næste æbler skrælles og udkernes og koges møre i vand med lidt sukker.
  • Massen blendes til en cremet skum.
  • Hviderne piskes stive og seje med resten af sukkeret og foldes i æbleskummet, så det bliver en mousse.
  • Det sidste æble skæres i både og tørres i ovnen natten over ved ca. 50 grader.
  • Desserten anrettes med en bund af fennikel-is, herpå æble-ternene, top med æblemoussen, lidt dild og pynt med en æblebåd.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor kan du bedst lide at træne?


I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: