6 yogaøvelser, der kurerer dine tømmermænd

Yoga er muligvis ikke det første, der falder dig ind, når du vågner med ondt i håret efter en lidt for festlig weekend, men disse 6 øvelser hjælper langt mere end cola, pizza og netflix.

Kvinde med tømmermænd

TØMMERMÆND? Bare rolig vi har kuren, der får dig på benene igen

© Colourbox

Okay du ved det godt, du glemte at drikke to glas vand mellem hver genstand... Og du tog ikke hjem senest klokken 2, som du ellers havde lovet dig selv, men nu er skaden sket.

Du har brug for en løsning, før dit hoved eksploderer og din lever lukker ned, og her er svaret: YOGA.

Før du panikker ved tanken om at udsætte din i forvejen udfordrede mavesæk med en downward facing dog, kan vi berolige dig med, at de seks øvelser ikke kræver den store balancekunst eller høje energiniveau.

Derfor virker yoga mod tømmermænd

De seks yogaøvelser sætter skub i udvaskningen af affaldsstofferne samt fordøjelsen, og de rolige bevægelser er med til at dulme stresshormonet kortisol , som kører på overarbejde dagen derpå. Den efterfølgende ro, der gerne skulle sænke sig over dig, er ekstra vigtig, da alkoholen ødelægger din nattesøvn og forhindrer dig i at få den dybe søvn, så tag dig bare en lille lur i den sidste øvelse.

Andre gode hjælpemidler mod tømmermænd

Du skal dog stadig huske at indtage rigeligt med vand og fylde kroppen med sunde sager, der ikke irriterer mavesækken yderligere, som banan og mælk, eksempelvis i en smoothie. Fed og krydret mad er generelt ikke sagen dagen derpå, men hvis du virkelig trænger til fastfood har vi 5 lækre og sundere alternativer her.

Se øvelserne herunder

1: Barnets stilling

2: Katten

3: Sommerfuglen

4: Twist

5: Planken

6: Savasana

Kilde: Huffington post