Kvinde skærer rugbrød
Elsker du også rugbrød?

Så får du her en god grund til at spise løs af det mørke brød.

© iStock

Hvad er sammenhængen mellem magnesium og D-vitamin?

Du risikerer at gå glip af de sunde fordele ved det vigtige solskinsvitamin, hvis du ikke får nok magnesium, viser forskning.

18. oktober 2018 af I FORM

Magnesium hjælper på optagelsen af D-vitamin

Magnesium er et vigtigt mineral, som bl.a. er med til at passe på hjertet og desuden hyldes for at modvirke alt lige fra migræne til stress. 

LÆS OGSÅ: Hvad er magnesium?

Og nu ser det ud til at være endnu en fordel ved at få tanket op med magnesium. Ifølge ny forskning betyder en mangel på mineralet, at D-vitamin ikke kan blive udnyttet tilstrækkeligt i kroppen. Det vigtige vitamin forbliver altså lagret i dine indre depoter uden at gøre gavn. D-vitamin spiller bl.a. en vigtig rolle for immunsystemet, tænderne og knoglerne og menes også at have betydning for dit humør og energiniveau.

Mangler du D-vitamin? Tjek symptomerne her

Gennemsnitligt set får danskerne dækket deres daglige behov for magnesium gennem deres kost. Men der er stadig nogle, der ikke når de anbefalede mål. Hvis du er en af dem, der ikke på daglig basis får fyldt depoterne op med magnesium, så tjek herunder hvad du kan spise. 

Kilde: American Osteopathic Association

Sådan får du nok magnesium

En kvinde mellem 18 og 74 år skal ifølge officielle anbefalinger have 280 mg magnesium dagligt. 

Det svarer fx til:

2 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød

Sådan laver du rugbrød på egen surdej

© iStock
50 g mandler
50 g mandler

Psst! Nødder, bælgfrugter, korn og kerner indeholder generelt godt med magnesium, så spiser du varieret, er du formentlig dækket ind.

Ved du, hvor meget magnesium du skal have? Tjek det her

© iStock

I FORM anbefaler:

Boost din sundhed med et aktivitetsur

Vil du gerne være sundere og have mere energi i 2019? Så er et aktivitetsur vejen frem. Se her, hvorfor et aktivitetsur med skridttæller og søvnmåler kan blive en af de bedste investeringer, du nogensinde har foretaget i din egen sundhed.

Et aktivitetsur som dette fra Active Fit kan virkelig booste din sundhed – bl.a. fordi du bliver top-motiveret til at bevæge dig mere og gøre noget ved din søvn.

Undersøgelser viser, at en skridttæller virker næsten magisk motiverende. I amerikanske forsøg har alene det at bruge en skridttæller fået folk til at gå omkring 1,5 km mere hver dag! Med den gavnlige side-effekt at både deres blodtryk og vægt faldt markant.

Få aktivitetsur med skridttæller og søvnanalyse til rabat-pris!

Lige nu kan du få et aktivitetsur, der både tæller skidt og måler din søvn og puls, til favorit-pris sammen med dit nye I FORM-abonnement. Aktivitetsuret Active Fit Tracker kan alt det, du har brug for, hvis du vil være sundere og mere aktiv i 2019:
  • Skridttæller – tæller alle dine skridt – hele dagen.
  • Søvnmåler – fører dagbog over, hvor meget du får sovet og tæller timer med dyb og let søvn.
  • Pulsmåler – tjekker og husker din puls døgnet rundt.
  • Kalorietæller – regner løbende ud, hvor meget dine aktiviteter har forbrændt.
  • Notifikationer – uret vibrerer diskret, når du får et opkald, SMS eller notifikation på din mobil.
  • Inaktivitetsalarm – uret kan indstilles til at vibrere, når du har siddet stille for længe.
  • Almindeligt ur – med alarmfunktion, i enkelt og feminint design og behageligt at have på.
  • Nem app – få overblik i app'en, som giver dig oversigt over dine aktiviteter, søvn og puls – dag for dag, uge for uge og måned for måned.

Active Fit Trackeren har en værdi af 700 kr. Men du kan få den til stærkt nedsat pris sammen med hele 4 numre af Danmarks bedste sundhedsmagasin, I FORM, for kun 149 kr. + 49,50 i porto og ekspedition. Du sparer 861 kroner!

SE TILBUD: Active Fit Tracker + 4 numre af I FORM for kun 149 kr. + 49,50 i porto.

VIDEO: Se din nye Active Fit Tracker i funktion:

Active Fit Tracker holder styr på både din aktivitet og din søvn. Synkroniser den nemt via bluetooth med den medfølgende mobil-app. Så har du hurtigt overblik og en komplet dagbog over din sundhed.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler