7 tegn på, at du skal tage en hviledag
Hvis du kan sætte kryds ved flere af disse signaler fra kroppen, kan der være god grund til at springe dagens planlagte træning over for i stedet at genoplade batterierne.
Hvis du kan sætte kryds ved flere af disse signaler fra kroppen, kan der være god grund til at springe dagens planlagte træning over for i stedet at genoplade batterierne.
Begynd dagen med at tjekke din hvilepuls. Hvis den er højere, end den plejer at være, så udskyd træningen til i morgen. Det gælder specielt, hvis programmet står på hård træning.
Har du (igen) haft en nat med afbrudt søvn eller haft problemer med at falde i søvn om aftenen, så vil din krop være dårligere rustet til at klare hård træningsbelastning. Søvnproblemer kan desuden være et tegn på overtræning.
Hvis din urin morgenen efter en træningsdag er meget mørkegul, og viser badevægten samtidig, at du har tabt dig, så mangler du sandsynligvis væske. Dehydrering hæmmer dig fysisk og kan påvirke din næste træning. Sørg for at få væske (og evt. salte) nok, før du træner igen.
Har du følt dig skidt kørende ved de seneste par træningspas – uanset intensiteten – så giv kroppen ekstra ro.
Sygdom eller sågar menstruation lægger et ekstra stress på kroppen, immunforsvaret skal arbejde lidt hårdere, og det vil ofte øge kroppens restitutionstid.
Hvis du er gnaven og/eller føler dig drænet for kræfter, så kan det være tegn på, at din krop ikke er restitueret. Er kroppen under stress pga. træning eller andet, så bliver dopamin-niveauet bremset og humøret daler.
Læs også: Moodtracking – sådan kommer du i gang
Modsat almindelig muskelømhed, som ofte er uskadelig, så skal smerter i sener og led tages alvorligt. Snup en ekstra hviledag eller træn med lav belastning.