7 tegn på, at du skal tage en hviledag

Hvis du kan sætte kryds ved flere af disse signaler fra kroppen, kan der være god grund til at springe dagens planlagte træning over for i stedet at genoplade batterierne.

Træt kvinde i sportstøj ligger på guvlet og slapper af

SE EFTER DE HER 7 TEGN Det kan være, du trænger til at tage en hviledag

© Getty Images

Forhøjet hvilepuls

Begynd dagen med at tjekke din hvilepuls. Hvis den er højere, end den plejer at være, så udskyd træningen til i morgen. Det gælder specielt, hvis programmet står på hård træning.

Dårlig søvn

Har du (igen) haft en nat med afbrudt søvn eller haft problemer med at falde i søvn om aftenen, så vil din krop være dårligere rustet til at klare hård træningsbelastning. Søvnproblemer kan desuden være et tegn på overtræning.

Mørk urin og vægttab

Hvis din urin morgenen efter en træningsdag er meget mørkegul, og viser badevægten samtidig, at du har tabt dig, så mangler du sandsynligvis væske. Dehydrering hæmmer dig fysisk og kan påvirke din næste træning. Sørg for at få væske (og evt. salte) nok, før du træner igen.

Nedsat præstationsevne

Har du følt dig skidt kørende ved de seneste par træningspas – uanset intensiteten – så giv kroppen ekstra ro.

Småsyg

Sygdom eller sågar menstruation lægger et ekstra stress på kroppen, immunforsvaret skal arbejde lidt hårdere, og det vil ofte øge kroppens restitutionstid.

Dårligt humør og lav energi

Hvis du er gnaven og/eller føler dig drænet for kræfter, så kan det være tegn på, at din krop ikke er restitueret. Er kroppen under stress pga. træning eller andet, så bliver dopamin-niveauet bremset og humøret daler.

Læs også: Moodtracking – sådan kommer du i gang

Ledsmerter

Modsat almindelig muskelømhed, som ofte er uskadelig, så skal smerter i sener og led tages alvorligt. Snup en ekstra hviledag eller træn med lav belastning.