Typiske symptomer på overtræning

Føler du også, at det ikke går helt som forventet med træningen? Måske overtræner du..? Se bare de 5 mest typiske symptomer på overtræning.

Kvinde løber udenfor. Kigger på sit løbeur.

Vi kan alle sammen blive enige om, at det er godt at dyrke motion. Men du kan faktisk også gøre det FOR meget.

1. Du er mere udmattet end normalt

Hvis kroppen er overanstrengt - og særligt, hvis den har været det gennem længere tid - er det helt naturligt, at den er træt. Her er det smart at se på, hvor ofte du rent faktisk træner. For måske er det alt for meget.

2. Du får for lidt søvn

Denne kategori hænger lidt sammen med ovenstående. Og det er nemlig virkelig vigtigt, at du får den mængde søvn, som kroppen har brug for, så den hurtigt kan restituere sig selv. Hvis du træner meget, så sørg gerne for at få 8-9 timers søvn hver nat.

3. Dårlig kondition og nedsat styrke

Måske opdager du, at du pludselig ikke kan løbe lige så langt eller hurtigt, som du plejer, eller at du ikke er i stand til at løfte lige så mange kilo, som du er vant til. Det er kroppens måde at fortælle dig på, at du træner en smule for meget.

4. Dårligt immunforsvar

Når kroppen er overbelastet, og muligvis har været udsat for højere belastning end normalt, går det ud over immunforsvaret. Du vil måske opleve, at du bliver ramt af en forkølelse, som du ikke kan komme af med. Eller du føler dig nødsaget til at ligge et par dage under dynen.

5. Ledsmerter

Hvis fx dine knæ eller skinneben begynder at gøre ondt, bør du helt sikkert overveje, om du skulle skrue en anelse ned for træningen et par uger. Giv kroppen lidt fred og start så langsomt op igen.

God træning!