One pot med kylling og ris
Ekstra smag –

smør kyllingen med en lækker marinade 

© wichmann+bendtsen

One pot-kylling med bønner og brune ris

Skal der laves en overkommelig aftensmad? Så er denne one pot det rette valg. Bliver der noget til overs, har du mad til morgendagens frokost, hvor denne ret smager mindst lige så godt.

One pot-kylling med bønner og brune ris

4 personer

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 50 minutter

Tid i alt: 3 timer - Trækketid: 2 timer

INGREDIENSER

2 spsk. ekstra jomfruolivenolie

1 spsk. akaciehonning

2 tsk. paprika

1½ tsk. timian

1 tsk. hvidløgspulver

½ tsk. chilipulver

1 tsk. spidskommen

1 tsk. havsalt

Sort peber, friskkværnet

4 kyllingefileter

1 løg

½ blomkål

2 dl brune ris

1 dåse sorte bønner

650 ml kyllingebouillon

Friske krydderurter til servering

Sådan laver du one pot-kylling med bønner og brune ris


  • Rør olie, honning og alle krydderierne sammen til en marinade. Fordel marinaden på kyllingefileterne, og lad hvile i køleskabet en times tid.
  • Hak løg og blomkål fint.
  • Steg kyllingen i en dyb pande eller stor gryde 5 min. på hver side. Læg til side.
  • Tilsæt alle de øvrige ingredienser til panden, og placér de stegte kyllingefileter på toppen. Bring i kog.
  • Lad retten småkoge under låg i 40 min.
  • Lad trække i 5 min. med låg på før servering. Smag til med salt og peber, og drys evt. med friske krydderurter.

Næringsindhold i one pot-kylling pr. person

Energi: 475 kcal

Protein: 37 g

Fedt: 12 g

Kulhydrat: 58 g

Kostfibre: 8 g

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvad er din vigtigste grund til at træne?

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: