One pot-kylling med bønner og brune ris

3 timer
475 kcal

Skal der laves en overkommelig aftensmad? Så er denne one pot det rette valg. Bliver der noget til overs, har du mad til morgendagens frokost, hvor denne ret smager mindst lige så godt.

One pot med kylling og ris

EKSTRA SMAG – smør kyllingen med en lækker marinade

© wichmann+bendtsen

One pot-kylling med bønner og brune ris

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ½ spsk. akaciehonning
  • 1 tsk. paprika
  • ¾ tsk. timian
  • ½ tsk. hvidløgspulver
  • ¼ tsk. chilipulver
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 2 kyllingefileter
  • ½ løg
  • ¼ blomkål
  • 1 dl brune ris
  • ½ ds. sorte bønner
  • 325 ml kyllingebouillon
  • Friske krydderurter til servering

Sådan laver du one pot-kylling med bønner og brune ris

  • Rør olie, honning og alle krydderierne sammen til en marinade. Fordel marinaden på kyllingefileterne, og lad hvile i køleskabet en times tid.
  • Hak løg og blomkål fint.
  • Steg kyllingen i en dyb pande eller stor gryde 5 min. på hver side. Læg til side.
  • Tilsæt alle de øvrige ingredienser til panden, og placér de stegte kyllingefileter på toppen. Bring i kog.
  • Lad retten småkoge under låg i 40 min.
  • Lad trække i 5 min. med låg på før servering. Smag til med salt og peber, og drys evt. med friske krydderurter.

LÆS OGSÅ: Aftensmad på max 30 minutter