Cremet linsesuppe

30 minutter
530 kcal

Find den dybe tallerken frem – der er en ny favoritsuppe i byen! Linsesuppe er herlig hverdagsmad, der kun kræver få ingredienser og mætter godt for få kalorier.

Cremet linsesuppe

LINSESUPPE Når du alligevel fyrer op under suppegryden, så lav rigeligt. Invitér gode venner over, eller frys ned til dage, hvor der ikke er tid til den store madlavning.

© wichmann+bendtsen

Cremet linsesuppe

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 Pers.

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • 100 g gulerødder
  • 100 g squash
  • 100 g bladselleri
  • 1½ tsk. oregano
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. paprika
  • 1½ tsk. spidskommen
  • 500 g tomatpassata
  • 4 dl vand
  • ½ grøntsagsbouillon
  • 1½ dl røde linser
  • 2 dl kaffefløde
  • ½ citron, saften
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg, og steg i lidt olie i en stor gryde.
  • Skær gulerødder, squash og bladselleri i små tern, og kom i gryden med oregano, timian og paprika.
  • Tilsæt vand, tomatpassata, grøntsagsbouillon og linser. Lad linsesuppen simre under låg i 20 minutter.
  • Tilsæt kaffefløde og citronsaft, og smag linsesuppen til med salt og peber.

TIP Har du børn, der skal spise med, så kog evt. en omgang macaroni, de kan putte i linsesuppen.