Alkoholfri gløgg

25 minutter
199 kcal

Julen byder på en masse alkohol inklusiv gløgg. Men man kan sagtens drikke med, selvom man helst vil være fri for alkohol. Prøv dette lækre alternativ på den klassiske gløgg, hvor vinen er skiftet ud med æblemost.

Alkoholfri gløgg

KRYDRET TOPPING – ligesom i den klassiske gløgg skal der godt med julet fyld og topping i denne version.

© wichmann+bendtsen

Alkoholfri gløgg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 glas

  • 6¼ g ingefær
  • ¼ økocitron
  • ¼ økoappelsin
  • ½ liter æblemost
  • stjerneanis
  • 1 kardemommekapsler
  • nelliker
  • kanelstænger
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ dl rørsukker

Topping

  • ¼ æble
  • ¼ granatæble
  • ¼ dl mandler
  • ¼ dl tørrede tranebær

Sådan laver du alkoholfri gløgg

  • Skær ingefær, citron og appelsin i tynde skiver.
  • Kom alle ingredienser, på nær toppingen, i en gryde, og bring i kog.
  • Skru ned for varmen, og lad simre i 15 min., mens du gør toppingen klar.
  • Skær æblet i tynde skiver, vrist kernerne fri af granatæblet, og hak mandler og tranebær.
  • Servér den varme gløgg med topping.

TIP! Hvis du gerne vil lave gløggen med alkohol, kan du skifte æblemosten ud med hvidvin.


Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background