Alkoholfri gløgg
Krydret topping –

ligesom i den klassiske gløgg skal der godt med julet fyld og topping i denne version. 

© wichmann+bendtsen

Alkoholfri gløgg

Julen byder på en masse alkohol inklusiv gløgg. Men man kan sagtens drikke med, selvom man helst vil være fri for alkohol. Prøv dette lækre alternativ på den klassiske gløgg, hvor vinen er skiftet ud med æblemost.

30. oktober 2020 af Signe Moesby Leth

Alkoholfri gløgg

8 glas

TIDSFORBRUG

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Tid i alt: 25 minutter

INGREDIENSER

25 g ingefær

1 økocitron

1 økoappelsin

2 l æblemost

5 stjerneanis

4 kardemommekapsler

10 nelliker

5 kanelstænger

½ tsk. vaniljepulver

½ dl rørsukker

Topping

1 æble

½ granatæble

1 dl mandler

½ dl tørrede tranebær

Sådan laver du alkoholfri gløgg

  • Skær ingefær, citron og appelsin i tynde skiver. 
  • Kom alle ingredienser, på nær toppingen, i en gryde, og bring i kog. 
  • Skru ned for varmen, og lad simre i 15 min., mens du gør toppingen klar.
  • Skær æblet i tynde skiver, vrist kernerne fri af granatæblet, og hak mandler og tranebær. 
  • Servér den varme gløgg med topping. 

TIP! Hvis du gerne vil lave gløggen med alkohol, kan du skifte æblemosten ud med hvidvin. 

Næringsindhold i alkoholfri gløgg pr. glas:

Energi: 199 kcal

Protein: 2 g

Fedt: 3 g

Kulhydrat: 41 g

Kostfibre: 2 g

Sunde ambitioner for 2020? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: