Alkoholfri gløgg

25 minutter
199 kcal

Julen byder på en masse alkohol inklusiv gløgg. Men man kan sagtens drikke med, selvom man helst vil være fri for alkohol. Prøv dette lækre alternativ på den klassiske gløgg, hvor vinen er skiftet ud med æblemost.

Alkoholfri gløgg

KRYDRET TOPPING – ligesom i den klassiske gløgg skal der godt med julet fyld og topping i denne version.

© wichmann+bendtsen

Alkoholfri gløgg

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 glas

  • 6¼ g ingefær
  • ¼ økocitron
  • ¼ økoappelsin
  • ½ liter æblemost
  • stjerneanis
  • 1 kardemommekapsler
  • nelliker
  • kanelstænger
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ dl rørsukker

Topping

  • ¼ æble
  • ¼ granatæble
  • ¼ dl mandler
  • ¼ dl tørrede tranebær

Sådan laver du alkoholfri gløgg

  • Skær ingefær, citron og appelsin i tynde skiver.
  • Kom alle ingredienser, på nær toppingen, i en gryde, og bring i kog.
  • Skru ned for varmen, og lad simre i 15 min., mens du gør toppingen klar.
  • Skær æblet i tynde skiver, vrist kernerne fri af granatæblet, og hak mandler og tranebær.
  • Servér den varme gløgg med topping.

TIP! Hvis du gerne vil lave gløggen med alkohol, kan du skifte æblemosten ud med hvidvin.