Jordbær-vaffel-lagkage

30 minutter
254 kcal

Vafler eller lagkage? Hvorfor vælge, når du kan få begge dele! Vi har proppet smagen af fregnede næser og lyse nætter i den skønneste sommerdessert.

vaffel-lagkage

LAGKAGE – Syrlig og sød på samme tid – den skønneste mormordessert.

© wichmann+bendtsen

Jordbær-vaffel-lagkage

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 PERSONER

  • 1 æg
  • ½ spsk. rapsolie
  • ¼ dl akaciehonning
  • ½ dl mælk
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ knsp. havsalt
  • ½ dl havregryn
  • ½ dl fuldkornshvedemel
  • 62 g friske bær
  • ¼ banan

Jordbærskyrcreme

  • 2 jordbær
  • ⅓ dl skyr
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ spsk. akaciehonning

Vaniljeskyrcreme

  • ⅓ dl skyr
  • ¼ tsk. vaniljepulver
  • ¼ spsk. akaciehonning

Sådan gør du

  • Varm vaffeljernet op. Blend æg, olie, honning, mælk, vanilje, salt, havregryn og mel, til du har en jævn vaffeldej. Lad dejen hvile i 10 min. Skær de 250 g jordbær og bananen i skiver.
  • Bag vaflerne, til de er gyldne.
  • Mos de 8 jordbær til skyrcremen, og bland med de øvrige ingredienser til cremen.
  • Bland alle ingredienserne til vaniljecremen.
  • Saml vaffel-lagkagerne ved at placere den første vaffel på et fad, tilføj et lag skåret frugt, vaniljeskyrcreme, endnu en vaffel, et lag skåret frugt, et lag jordbærskyrcreme osv. Gentag, til du har brugt det antal vafler, der passer på den højde, du ønsker.
  • Servér evt. lidt med friske bær.

TIP: I stedet for at skære den over, så servér lag for lag. Det giver meget mindre griseri.
Tip: Dejen kan laves i god tid. Den skal bare opbevares på køl. Put evt. lidt citronskal i.