Hvis familien ikke ligefrem jubler, når der er rester på menuen, er det nok bare, fordi de ikke har smagt I FORMs lækre reste-retter endnu. Glæd dig over, at du både undgår madspild, sparer penge og får lækkert mad i et hug.
Det er slet ikke svært, og det føles bare megagodt at bruge en rest i stedet for at smide den ud. Har du fx lidt pasta på køl, passer den perfekt til den pastasalat med vegetarfrikadeller, som er på menuen mandag. Du kan sagtens bruge de grøntsager, du allerede har til salaten.
Tirsdag står den på stegte ris – genialt, hvis du har en rest ris tilovers. Her sørger æg og edamamebønner for mættende proteiner, og så har vi naturligvis smidt et par håndfulde grøntsager med på panden.
En kyllingerest er oplagt til en dejlig cæsarsalat. I vores version har vi tilsat en rest kogt perlespelt, som lige så vel kunne være ris, bulgur eller perlebyg. Toppingen er selvfølgelig også en rest; nemlig sprøde brødcroutoner lavet af halvgammelt hvede- eller rugbrød.
Torsdag står den på svensk pølseret – genialt, hvis du har kogte kartofler til overs. Og vi tør godt love dig, at du bliver populær hos alle familiemedlemmer!
Ugen sluttes af med en nem ovnret – sheet pan med laks og grøntsager. I opskriften bruger vi broccoli, peberfrugter og søde kartofler, men stort set alle grøntsagsrester kan bruges – fx rodfrugter, løg, tomater, græskar og squash.
Ugens bonusopskrift er en smoothie, så dine frugtrester også kan få ben at gå på – ikke mindst de brune bananer. Tjek vores lækre opskrift med mango og hindbær (stort set alle rester af frugter, bær og skyr eller yoghurt er dog velkomne til at deltage i festen).
Velbekomme!