Og erstat sukker.

Sukker

Der findes mange muligheder for at erstatte sukker i dine kager, uden at du også erstatter den søde smag.

27. januar 2014 af Irene Brøndum

Sådan erstatter du sukker

Banan

  • Sådan gør du: Bananer er rige på frugtsukker, og bananmos kan derfor med fordel erstatte omkring en fjerdedel af sukkeret i dine kager. Hvis du helt vil undgå sukker, så kan du erstatte det med 1 tsk. stevia til at give sød smag og så bruge banan til at give fylde.
  • Det vinder du: Du får en masse B-vitaminer og også lidt A- og C-vitamin. Derudover mineraler som folat, kalk, zink og jod.

Agavesirup

  • Sådan gør du: Agavesirup egner sig fint til fx chokoladekonfekt. Brug 75 % af sukkermængden i opskriften. Brug evt. lidt mindre væske end angivet i opskriften.
  • Det vinder du: Modsat sukker har agavesirup et meget lavt glykæmisk indeks. Dermed påvirkes dit blodsukker langt mindre end med sukker.

Sødemidler

  • Sådan gør du: Der er mange sødemidler at vælge imellem, fx stevia, Perfect Fit og Sukrin. Sødemidlerne har forskellige egenskaber, men
    gå efter et, der tåler opvarmning og ikke kun giver sød smag, men også fylde. Flydende sødemidler egner sig fx ikke så godt til bagværk. Perfect Fit er et velegnet sødemiddel til kager og cookies. Det kan erstatte halvdelen af fedtmængden og hele sukkermængden i en opskrift. Du skal bruge 65 gram Perfect Fit for hver 100 gram sukker i opskriften.
  • Det vinder du: Du sparer rigtig mange kalorier – hele 67 % færre kalorier i forhold til almindeligt sukker. Sødemidler giver ikke huller i tænderne og giver stort set ingen stigning i blodsukkeret.

Sukker, kunstige sødestoffer eller Stevia. Hvordan påvirkes din krop og dit helbred af de søde stoffer? Få svaret her.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: