Bag (næsten) uden hvedemel

Hvedemel synes umiddelbart svært at undvære eller erstatte, men det kan godt lade sig gøre.

Skål med mel

Bag (næsten) uden hvedemel

© iStock

Sådan erstatter du hvedemel

Hvid hvede

  • Sådan gør du: Du kan sagtens erstatte 2/3 af hvedemelet i dine kager, kanelsnegle og brød med den særlige meltype, der hedder hvid hvede, uden at nogen fatter mistanke og vrænger på næsen.
  • Det vinder du: Tre gange så mange fibre, som hvis du bruger almindeligt hvedemel, fordi hvid hvede indeholder alle skaldele og kim.

Sorte bønner

  • Sådan gør du: Erstat alt melet i dine chokolademuffins med sorte bønner. Bønnerne skal stå i blød natten over og herefter koges og blendes. Bønnerne egner sig kun til mørke kager, da de farver dejen sort.
  • Det vinder du: Mange flere kostfibre og mere protein, så du bliver mere mæt. Derudover fluffy konsistens og overraskende god smag.

Mandelmel

  • Sådan gør du: Erstat 1/3 af melet med mandelmel. Egner sig godt til lagkagebunde og hindbærsnitter, men prøv også med boller. Køb helt fintmalet mandelmel, eller lav det selv.
  • Det vinder du: Du får mange flere vitaminer og mineraler som jern, kalk og E-vitamin. Du sparer en masse kulhydrater og får en del kostfibre og protein, så dit blodsukker holdes mere stabilt.

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background