Og erstat hvedemel i din bagning.

Hvedemel

Hvedemel synes umiddelbart svært at undvære eller erstatte, men der skal faktisk kun nogle små ændringer til.

27. januar 2014 af Irene Brøndum

Sådan erstatter du hvedemel


Hvid hvede-mel

  • Sådan gør du: Du kan sagtens erstatte 2/3 af hvedemelet i dine kager, kanelsnegle og brød med den særlige meltype hvid hvede, uden at nogen fatter mistanke og vrænger på næsen.
  • Det vinder du: Tre gange så mange fibre, som hvis du bruger almindeligt hvedemel, fordi hvid hvede indeholder alle skaldele og kim.


Sorte bønner

  • Sådan gør du: Erstat alt melet i dine chokolademuffins med sorte bønner. Bønnerne skal stå i blød natten over og herefter koges og blendes. Bønnerne egner sig kun til mørke kager, da de farver dejen sort.
  • Det vinder du: Mange flere kostfibre og mere protein, så du bliver mere mæt. Fluffy konsistens og overraskende god smag.


Mandelmel

  • Sådan gør du: Erstat 1/3 af melet med mandelmel. Egner sig godt til lagkagebunde og hindbærsnitter, men prøv også med boller. Køb helt fintmalet mandelmel, eller lav det selv.
  • Det vinder du: Du får mange flere vitaminer og mineraler som jern, kalk og E-vitamin. Du sparer en masse kulhydrater og får en del kostfibre og protein, så dit blodsukker holdes mere stabilt.

Sunde ambitioner for 2019? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: