Sødemidlers effekt på din krop

Sukker, kunstige sødemidler eller Stevia? Valget er dit, men de søde stoffer har vidt forskellig effekt på din krop og dit helbred. Tjek her, hvordan de forskellige stoffer påvirker bl.a.dit blodsukker, din vægt og dine tænder.

Sødemidler, stevia og sukker

SØDEMIDLER, STEVIA OG SUKKER Hvad gør de forskelle sødestoffer ved din krop? Få svar her.

Hvad er Stevia?

Stevia er et naturligt sødemiddel, der er udvundet fra en plante. Det søder 200-300 gange mere end almindelig sukker. Ud over at Stevia ikke indeholder kalorier, påvirker det vores blodsukker meget lidt sammenlignet med “rigtigt” sukker, der får blodsukkeret til at stige meget hurtigt. ## Kunstige sødestoffer

Der findes masser, men vi har listet nogle af de mest anvendte sødestoffer herunder. Stofferne findes typisk i produkter som læskedrikke, yoghurt, slik, tandpasta og tyggegummi. Sucralose (E955), Saccharin (E954), Aspartam (E951), Acesulfam (E950), Cyklamat (E952), Sorbitol (E420) og Xylitol (E967).## Sådan påvirkes din krop

Vi sammenligner Stevia, almindeligt sukker og kunstige sødemidlers effekt på kroppen.Se hvordan de søde stoffer påvirker din vægt. Se hvordan de søde stoffer påvirkerdit blodsukker. Se hvordan de søde stoffer påvirkerdine tænder. Se hvordan de søde stoffer påvirker madens holdbarhed.

LÆS OGSÅ:Sødemidler – er de skadelige eller geniale?

Nu er det blevet lettere at leve sundt!

I FORMs vigtigste mission er at gøre sundheden overskuelig. Derfor har vi lavet et nyt online univers, hvor du får viden og værktøjer, der motiverer til at leve sundt året rundt. Som abonnent får du adgang til både site og app:
Læs mere om det nye I FORM

  • Videotræninger mellem 10 og 30 min.
  • Adgang til 1000+ sunde opskrifter
  • Mail med ny sund madplan hver uge
  • Gem favoritindhold – og find det let igen

Lige nu: Prøv 30 dage gratis


Newsletter background