Fastelavnsboller
9 fastelavnsboller
INGREDIENSER
Fastelavnsboller
1 dl lun skummetmælk
35 g gær
3 spsk. lys rørsukker
1 æg
1 spsk. valnøddeolie, alternativt solsikke-, sesam- eller mandelolie
250 g økologisk hvedemel
Fastelavnsbollefyld: creme
2 æggeblommer
3 spsk. lyst rørsukker
1 spsk. hvedemel
Korn af en stang vanille
2 dl skummetmælk
Fastelavsnbollefyld: marcipan
100 g marcipan
Fastelavsnbollefyld: svesker
5 finthakkede fyldte svesker
Pynt
Smeltet chokolade med højt kakaoindhold, fx Valrhona
Sådan laver du fastelavnsboller
- Evt. creme laves først. Bland ingredienserne i en kasserolle og varm dem langsomt op, mens der piskes. når cremen er begyndt at koge og bliver tyk, tages den af varmen.
- Gæren røres ud i den lune mælk, bland resten af ingredienserne i, og ælt dejen, til den er blank.
- Rul den ud til et kvadrat på et melet bord, og del igen dette i ni kvadrater.
- Fyld uanset art fordeles midt på de ni kvadrater, og de foldes og lægges på bagepapir/plade på sammenfoldningen.
- Fastelavnsbollerne hæver med klæde over i 45 minutter.
- Fastelavnsbollerne pensles med kold kaffe og bages i ovnen ved 220 grader i ca. 10 minutter. Pynt med smeltet chokolade.
Kcal per 100 gram
Med creme: 252 kcal
Med svesker: 302 kcal
Med marcipan: 343 kcal