hjemmelavede fastelavnsboller

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have

Opskrift: Fastelavnsboller

Slip for balladen til fastelavn og bag dine egne fastelavnsboller! Vi giver dig opskriften på tre lækre varianter lige her.

17. februar 2017 af I FORM-redaktionen

Fastelavnsboller

9 fastelavnsboller

INGREDIENSER

Fastelavnsboller

1 dl lun skummetmælk

35 g gær

3 spsk. lys rørsukker

1 æg

1 spsk. valnøddeolie, alternativt solsikke-, sesam- eller mandelolie

250 g økologisk hvedemel

Fastelavnsbollefyld: creme

2 æggeblommer

3 spsk. lyst rørsukker

1 spsk. hvedemel

Korn af en stang vanille

2 dl skummetmælk

Fastelavsnbollefyld: marcipan

100 g marcipan

Fastelavsnbollefyld: svesker

5 finthakkede fyldte svesker

Pynt

Smeltet chokolade med højt kakaoindhold, fx Valrhona

Sådan laver du fastelavnsboller

  • Evt. creme laves først. Bland ingredienserne i en kasserolle og varm dem langsomt op, mens der piskes. når cremen er begyndt at koge og bliver tyk, tages den af varmen.
  • Gæren røres ud i den lune mælk, bland resten af ingredienserne i, og ælt dejen, til den er blank.
  • Rul den ud til et kvadrat på et melet bord, og del igen dette i ni kvadrater.
  • Fyld uanset art fordeles midt på de ni kvadrater, og de foldes og lægges på bagepapir/plade på sammenfoldningen.
  • Fastelavnsbollerne hæver med klæde over i 45 minutter.
  • Fastelavnsbollerne pensles med kold kaffe og bages i ovnen ved 220 grader i ca. 10 minutter. Pynt med smeltet chokolade.

Kcal per 100 gram
Med creme: 252 kcal
Med svesker: 302 kcal
Med marcipan: 343 kcal

Sunde ambitioner for 2021? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

I FORM anbefaler

Fandt du ikke det, du ledte efter? Søg her: