Opskrift: Fastelavnsboller

Slip for balladen til fastelavn og bag dine egne fastelavnsboller! Vi giver dig opskriften på tre lækre varianter lige her.

hjemmelavede fastelavnsboller

Fastelavn er mit navn, boller vil jeg have

Fastelavnsboller

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 fastelavnsboller

Fastelavnsboller

  • ¼ dl lun skummetmælk
  • 7¾ g gær
  • ⅔ spsk. lys rørsukker
  • ¼ æg
  • ¼ spsk. valnøddeolie, alternativt solsikke-, sesam- eller mandelolie
  • 55 g økologisk hvedemel

Fastelavnsbollefyld: creme

  • ½ æggeblommer
  • ⅔ spsk. lyst rørsukker
  • ¼ spsk. hvedemel
  • Korn af en stang vanille
  • ½ dl skummetmælk

Fastelavsnbollefyld: marcipan

  • 22 g marcipan

Fastelavsnbollefyld: svesker

  • 1 finthakkede fyldte svesker

Pynt

  • Smeltet chokolade med højt kakaoindhold, fx Valrhona

Sådan laver du fastelavnsboller

  • Evt. creme laves først. Bland ingredienserne i en kasserolle og varm dem langsomt op, mens der piskes. når cremen er begyndt at koge og bliver tyk, tages den af varmen.

  • Gæren røres ud i den lune mælk, bland resten af ingredienserne i, og ælt dejen, til den er blank.

  • Rul den ud til et kvadrat på et melet bord, og del igen dette i ni kvadrater.

  • Fyld uanset art fordeles midt på de ni kvadrater, og de foldes og lægges på bagepapir/plade på sammenfoldningen.

  • Fastelavnsbollerne hæver med klæde over i 45 minutter.

  • Fastelavnsbollerne pensles med kold kaffe og bages i ovnen ved 220 grader i ca. 10 minutter. Pynt med smeltet chokolade.

*Kcal per 100 gram

Med creme: 252 kcal

Med svesker: 302 kcal

Med marcipan: 343 kcal*


Newsletter background