¼
spsk.
valnøddeolie, alternativt solsikke-, sesam- eller mandelolie
55
g
økologisk hvedemel
Fastelavnsbollefyld: creme
½
æggeblommer
½
spsk.
lyst rørsukker
¼
spsk.
hvedemel
Korn af en stang vanille
½
dl
skummetmælk
Fastelavsnbollefyld: marcipan
22
g
marcipan
Fastelavsnbollefyld: svesker
1
finthakkede fyldte svesker
Pynt
Smeltet chokolade med højt kakaoindhold, fx Valrhona
Sådan laver du fastelavnsboller
Evt. creme laves først. Bland ingredienserne i en kasserolle og varm dem langsomt op, mens der piskes. når cremen er begyndt at koge og bliver tyk, tages den af varmen.
Gæren røres ud i den lune mælk, bland resten af ingredienserne i, og ælt dejen, til den er blank.
Rul den ud til et kvadrat på et melet bord, og del igen dette i ni kvadrater.
Fyld uanset art fordeles midt på de ni kvadrater, og de foldes og lægges på bagepapir/plade på sammenfoldningen.
Fastelavnsbollerne hæver med klæde over i 45 minutter.
Fastelavnsbollerne pensles med kold kaffe og bages i ovnen ved 220 grader i ca. 10 minutter. Pynt med smeltet chokolade.