Vegetar-bolognese med pasta

40 minutter
575 kcal

Kan mad være sund, lækker og børnevenlig på én og samme tid? Svaret er JA. Her får du opskriften på en lækker vegetar-bolognese med pasta, der er god for de små, og som i et snuptag kan gøres endnu sundere for de store.

Tallerken med pasta bolognese

VEGETAR-BOLOGNESE MED PASTA Hvis du ikke skilter med det, er der ingen, der gætter, at denne ret er smækfyldt med grøntsager – og ikke indeholder kød.

© wichmann+bendtsen

Vegetar-bolognese med pasta

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ gulerod
  • ¼ squash
  • ½ løg
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g champignoner
  • ½ spsk. ekstra jomfruolivenolie
  • ¾ dl røde linser
  • ½ ds. hakkede tomater
  • 2½ dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. tomatpuré
  • ¾ spsk. akaciehonning
  • ½ tsk. tørret basilikum
  • ½ tsk. tørret timian
  • 1 spsk. parmesan, fintrevet
  • Havsalt
  • Sort peber, friskkværnet
  • 200 g fuldkornspasta
  • ½ håndfuld frisk basilikum

Voksentvist:

  • 2 squash
  • ½ lille rød chili

Sådan laver du vegetar-bolognese med pasta

  • Riv gulerod, squash og løg. Hak hvidløg og champignoner.
  • Put olie i en gryde, og svits grøntsagerne et par minutter.
  • Tilsæt resten af ingredienserne, undtagen pasta og basilikum. Bring i kog, og skru derefter ned for varmen. Lad retten simre under låg i 25 min., til linserne er kogt ud og har optaget væsken.
  • Kog pastaen ifølge emballagens anvisning. Hvis du også vil lave squashpasta, skærer du blot enderne af og strimler squashene med en spiralizer, et juliennejern eller en kartoffelskræller. Tilsæt finthakket rød chili, hvis du vil give retten et ekstra pift.
  • Servér (squash)pasta med linsebolo og frisk basilikum.

VOKSENTVIST: Servér med spicy squashstrimler i stedet for pasta. Det sparer dig for rigtigt mange kalorier.